Şehir içi ve şehirlerarası yük, eşya ve yolcu taşıyan ticari araçlar için kış lastiği takma zorunluluğu dikkate alınarak, 01 Aralık 2023– 01 Nisan 2024 tarihleri arasında uygulanan “Kış Lastiği Denetimi” kapsamında; Sivaslı 11'inci J.Trf.Tim K.lığı tarafından denetlendi.

Sivaslı - Çivril Devlet Karayolunun 30’uncu kilometresinde bulunan Pınarbaşı Beldesinde, yolcu, yük ve eşya taşıma maksadıyla kullanılan ticari taşıtlarda ve Eldeniz köy yolunda Okul Servis araçlarında kış lastiği denetimi yapan ekipler, araçlarda bulunması gereken, zincir, çeki halatı, takoz, ara kablo, el feneri, araçların lastiklerinin mevsim şartlarına uyup uymadıkları ve lastiklerin diş derinlikleri ölçüldü.

Narin'in Davasın'da Yeni Gelişme Yengesi Tutuklandı Narin'in Davasın'da Yeni Gelişme Yengesi Tutuklandı

Sürücülere kış lastiği takmanın önemi anlatılarak, kış lastiği olmayan veya diş derinliği 4 milimetrenin altında bulunan araçların yol güvenliğini tehlikeye atacağını belirten trafik ekipleri, takip mesafesini kış şartları sebebiyle daha uzun tutmaları, hız limitlerine uymaları, seyir halinde cep telefonu ile konuşmamaları ve emniyet kemerlerini takılı halde bulundurmaları hususlarında bilgilendirme yapıldı. Ayrıca araç sürücülerine kış mevsiminde alınması gereken trafik tedbirleri ile ilgili "Mevsime Göre Doğru Lastiği Tercih Edin" bilgilendirme el broşürü dağıttı. Yapılan denetimlerde 3 sürücü hakkında Trafik İdari Para Cezası işlemi uygulandı.

Trafik Jandarması Ekipleri, Uşak İl Jandarma .Komutanlığı olarak vatandaşlarımızın ve öğrencilerimizin güvenle seyahat etmelerini sağlamak, can ve mal kaybının en aza indirilmesi ve yol güvenliğinin sağlanması amacıyla, kış mevsimi süresince kış lastiği kontrolü, yolda kalan vatandaşlarımıza yardım, bilgilendirme ve trafik denetimleri tüm hızıyla devam edecektir." dedi.

(SALİH KILINÇ / HABER)

Editör: Seher ZEYBEK