Sivaslı'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları coşkuyla gerçekleştirildi.

Sivaslı Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü’nün hazırladığı organizasyonda ilçede, çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. Etkinlikler Gençlik ve Spor ilçe Müdürü Veli Kuş tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başladı. İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından Müdür Veli Kuş günün anlam ve önemine ithafen bir konuşma yaptı.

Sivaslı 19 Mayıs Coşkusu

Müdür Kuş, “Bugün, Mustafa Kemal’in Samsun’da tutuşturduğu kurtuluş meşalesinin, Anadolu’da elden ele, gönülden gönüle dolaşmasının 105. Yıl dönümü. 19 Mayıs gençlik; Gençlik gelecek demektir. Türk genci, Türk İstiklali ve Türk Cumhuriyeti’nin yılmaz bekçisi, bugün ve yarınların tek ve en büyük güvencesidir. Sözde değil, bu özde duygularla, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor bayramınızı kutluyorum” dedi.

Sivaslı 19 Mayıs Kutlamaları

Emeklilerin hesaplarında inceleme yok! Emeklilerin hesaplarında inceleme yok!

İlçe öğrencileri şiir okudu, daha sonra türkü-müzik dinletileri, zeybek ve halk oyunları gösterileri, koro, güreş ve taekwondo gösterisi gerçekleştirildi. Sivaslı Gençlik Merkezi’nin kursiyerlerinin hazırladığı resim sergisi de alanda yerini aldı. İlçede çeşitli branşlarda yapılan yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri Sivaslı Belediye Başkanı Bahri Azatçam ve protokol üyeleri tarafından verildi.

Sivaslı Protokol Üyeleri

Törene, Sivaslı Kaymakamı Ayşegül Efe, Sivaslı Belediye Başkanı Bahri Azatçam, Sivaslı İlçe Milli Eğitim Müdürü İlker Yelken ve Sivaslı ilçe protokolü üyeleri, Sivaslı'da bulunan okulların yönetici, öğretmen ve öğrencileri ve ilçe sakinleri 19 Mayıs coşkusunu hep birlikte yaşadı. Saat: 10.00’da başlayan etkinliklerde, ilçe öğrencilerinin hazırladığı gösteriler izlendi.

  • Beta
Beta Özelliği
  • Beta
Beta Özelliği
  • Beta
Beta Özelliği
Muhabir: Ece Yıldırım