Sivaslı'da dil ve kültür zenginliğini çocukların gözünden yansıtan özel bir etkinlik gerçekleşti. Milli Eğitim Bakanlığı'nın Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında düzenlenen "Çocukların Gözünden Sözünden Deyimler ve Atasözleri" sergisi ilçedeki tüm okulların katılımıyla büyük ilgi gördü. Sergi, Belediye Çamlık Düğün Salonu'nda gerçekleşti ve renkli görüntülere sahne oldu.

Ayşegül Efe-1

Sergiye katılanlar arasında; Kaymakam Ayşegül Efe, Belediye Başkanı Hürrüyet Şafak, Uşak Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürleri ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İlker Yelken ve İlçemiz Siyasi Parti Temsilcileri katıldı. Bu etkinlikte öğrencilerin hazırladığı resimler, üç boyutlu çalışmalar ve canlı sergiler büyük beğeni topladı. Ayrıca, kısa tiyatro gösterileri ve geleneksel Hacivat-Karagöz gösterisi de izleyicilere keyifli anlar yaşattı.

İkinci el araç alışverişinde yeni dönem başlıyor İkinci el araç alışverişinde yeni dönem başlıyor

Sivaslı Sergi Açılış

Sergide Dilimizin Zenginlikleri Projesi Kapsamında Sivaslı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı eğitim kurumlarında öğrenim gören öğrencilerin proje kapsamında oluşturdukları materyaller, afişler ve maketler görücüye çıktı. Bunun dışında öğrenciler tarafından bazı atasözleri dramatizasyon yönetimi ile sergilendi. Sergi de Gazze yaşayan halkın uğradığı zulüm de unutulmayarak sanatsal bir şekilde sergilendi.

Sivaslı-7

Sergi gün boyunca Sivaslı merkez, kasaba ve köylerinde öğrenim gören 2500 öğrenci, öğrenci velileri, öğretmenler ve ilçe halkı tarafından ziyaret edildi. Özellikle daha önce aynı proje kapsamında hazırlanan sözlükler ve Gazze sorununa farkındalık yaratmak amacıyla Sivaslı İmam Hatip Lisesi öğretmeni Gökhan Tiryakioğlu'nun köşesi sergide özel bir yer buldu. Bu tür etkinliklerin çocukların dil ve kültür bilincini artırmak,  geleneksel değerleri korumak ve gelecek nesillere aktarmak açısından büyük önem taşıdığı vurgulandı. Katılımcılar serginin başarısı ve çocukların yetenekleri karşısında gurur duyduklarını ifade etti.

Muhabir: Ece Yıldırım