Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri tarafından yurt genelinde il ve ilçe müftülüklerinde 1 Temmuz’da tüm camilerde başlayan Kur’an Kursları, oyunlar, piknikler ve çeşitli aktivitelerle yaz tatilinde olan öğrenciler için cazip hale getirildi. Kur’an kurslarında oyun, piknik, yiyecek ikramı gibi çeşitli aktivitelerle minikler için dini bilgilerin yanı sıra sosyal, kültürel faaliyetler de organize ediliyor.

Kur'an Kursu (2)

Geçtiğimiz günlerde Kur’an kursu öğrencileri arasında halı saha turnuvası organize edildi. Öğrenciler hem spor yaptı hem de eğlendi. İlçe Gençlik Koordinatörü Yusuf Arslan tarafından birinci olan takımın öğrencilerine madalya verildi.

Sivaslı Müftülüğü tarafından ilçede görev yapan imamlar ve kurs öğretmenleri tarafından verilen Kur'an kursu eğitimleri, 4-22 yaş arası öğrencilere yönelik olarak düzenleniyor. Sivaslı merkez, köy ve kasabalarda açılan toplam 42 sınıfta 850 öğrenciye eğitim veriliyor.

Kur'an Kursu (1)-1

Yayalar köyü Kur'an kursunda ise öğrenciler için karpuz festivali düzenlendi. Yerli malının önemini vurgulamak için karpuz festivali organize edildi. Öğrenciler kurs öğretmenleriyle birlikte hazırlık yaparak hem yeni bilgiler öğrendi hem de keyifli zaman geçirdi. Festivalde paketli gıdaların zararlarından bahsedilerek, öğrenciler sağlıklı ve yerli gıdalara yönlendirildi. Festivalin en güzel kısmında ise öğrenciler karpuzlarını afiyetle yedi.

1 Temmuz'da başlayan eğitim dönemi 23 Ağustos'a kadar devam edecek. Öğrenciler, başta Kur'an eğitimi olmak üzere temel dini bilgileri öğrenirken, kurslarda yapılan sosyal aktiviteler ile güzel bir yaz tatili geçirecek.

Kahramanmaraş'ta üst üste 4 deprem oldu: 1'si 5 şiddetinde.! Kahramanmaraş'ta üst üste 4 deprem oldu: 1'si 5 şiddetinde.!

Kur'an Kursu (3)

Muhabir: Ece Yıldırım