Sivaslı’da hizmet veren berber, kuaför ve güzellik salonlarının tatil günleri belirlendi.

Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, berber, kuaför ve güzellik salonları haftanın bir günü kapalı olacak. Berber, kuaför ve güzellik salonlarının kapalı olacağı gün, her il ve ilçenin sektörel yapısı ve işletme profili ile tüketici tercih ve ihtiyaçları göz önünde bulundurularak valilikler tarafından belirlendi.

Sivaslı Kuaför (1)

Uygulama, 1 Temmuz itibarıyla yürürlüğe girdi ve bu işletmelerin valilikler tarafından belirlenen günlerde kapalı olmadığı tespit edildiği takdirde Ticaret Bakanlığı tarafından idari yaptırım uygulanacak.

Kahramanmaraş'ta üst üste 4 deprem oldu: 1'si 5 şiddetinde.! Kahramanmaraş'ta üst üste 4 deprem oldu: 1'si 5 şiddetinde.!

Sivaslı Kuaför

Sivaslı Esnaf ve Sanatkarlar Odası’ndan edindiğimiz bilgilere göre, erkek berberlerin ve güzellik salonlarının sabit yaz ve kış dönemi Pazar günleri tatil yapacağı, kadın kuaförlerinin ise kış sezonu 01 Ekim – 31 Mart tarihleri arasında ve 01 Nisan – 30 Eylül tarihleri olmak üzere Salı günleri tatil yapacağı öğrenildi.

Tatil günlerinde düğün nedeni ile iş yerini açmak isteyen esnafların ise düğün davetiyesi ile birlikte izin alması gerekecek.

Muhabir: Ece Yıldırım