Rektör Savaş dünya literatürüne giren 7 rektörden birisi oldu Rektör Savaş dünya literatürüne giren 7 rektörden birisi oldu

Sivaslı Yerel Eylem Grubu Derneği 28 Eylül Perşembe günü saat 14.00’de Sivaslı Kaymakamlık toplantı salonunda Tıbbı Aromatik Ve Endemik Bitkileri tanıtım, yetiştiriciliği hakkında bilgilendirme konferansı düzenledi. Katılımcılar arasında Sivaslı Kaymakam V. Funda Hamza Çaldağı, Belediye Başkanı Hürrüyet Şafak, İlçe Tarım Müdürü V. Besim Akçin, Milli Eğitim Müdürü V. İlker Yelken ve çok sayıda vatandaş bulunmaktaydı.

Proje Uzmanı Emra Küçükgöl, Tıbbı Aromatik Ve Endemik Bitkilerin tanıtımı ve yetiştiriciliği hakkında detaylı bilgiler verdi. Tıbbi Ve Aromatik Bitkilerin özellikle ilaç ve gıda sanayi hammaddesi olmak üzere dünyada geniş bir pazarı bulunuyor. Buğday arpa çeşitleri, Tıbbi Aromatik Bitkilerden ekinezya, adaçayı, sarı kantaron, ayçiçeği, çörekotu, fiğ çeşitleri, nohut, haşhaş, fasulye çeşitleri hakkında detaylı bilgiler verildi. Ayrıca bitkilerin getirilen numune örnekleri de katılımcılara gösterildi. Tıbbi Ve Aromatik Bitkiler, Tedavi amaçlı kullanılmasının yanında, kozmetik ürünler, uçucu bitkisel yağlar, bitkisel sağlık ürünleri, renklendirici boyalar, bitki koruma ürünlerin ve bu ürünlerden elde edilebilen ara ürünler gibi birçok ürünün üretilmesinde fayda sağlıyor.

Muhabir: Seher ZEYBEK