Magazin Forever adlı YouTube kanalının yaptığı bir röportajda sokakta bulunan vatandaşlara Sivaslı’nın nerede olduğu soruldu.

FETÖ elebaşının cenazesine bakın nasıl girilecek.! FETÖ elebaşının cenazesine bakın nasıl girilecek.!

Sivaslı NeredeMagazin Forever kanalının muhabiri İstanbul sokaklarında vatandaşlara Sivaslı ilçesi nerededir? Diye bir soru yöneltti.

Gelen cevaplar ise suratlarda bir gülümseme bıraktı. Çoğu kişinin bilmediği ya da yanlış anladığı sorunun cevabı aslında çok basitti. Soruyu cevaplayan vatandaşlardan kimileri Sivaslı’nın Ankara, Aydın ya da Erzurum’da olduğunu söyledi.

Sivaslı-11Çoğu vatandaşlar ise sorunun memleketi Sivas olanlar nerededir? Diye anlayarak, “Sivaslı vatandaşlar en çok İstanbul’da var” Cevabını verdi.

Kimi vatandaşlar ise Sivaslı’nın Ege Bölgesi’nde bile olmadığını, Doğu Anadolu ya da İç Anadolu’da yer aldığını söyledi.

Röportaj esnasında sadece bir vatandaş Sivaslı’nın Uşak’ta bir ilçe olduğunu bildi.

Sivaslı Nerede (1)Uşak’ın Karahallı ilçesinden bir vatandaş, “Uşak’ın 5 adet ilçesi var. Sivaslı, 35 kilometre mesafede Denizli yolu üzerinde ve sulaktır. Banaz, Eşme ve Ulubey var Uşak’ın ilçesi. Ulubey’de dünyanın 2. Büyük kanyonu var. Karahallı’da Clandras Köprüsü var. 3 bin yıllık Lidyalılardan kalma Banaz çayı üzerinde. Sivaslı’da bir antik kent var adını hatırlayamadım. Sivaslı’nın çileği meşhurdur. Çilek festivali yaparlar. Karahallı’nın kavunu meşhurdur. Sadece Karahallı’ya hastır. Belirli köylerinde yetişir. Düylek diyoruz biz. Bir de üzüm. Gençler arasında çok makbuldür. Biz buna kırlangıç diyoruz ama doğuda şemmamme diyorlar. 4,5 tane çeşidi vardır. Elimde tuttuğum cins yumurta sarısı. İnce çubuk, kalın çubuk, susam, ve mekik diye çeşitleri vardır” dedi.

Kaynak: Bülten