Mıdık açıklamasında; “Bir asır önce işgalciler ve yerli iş birlikçilerinden kurtarılarak Bağımsızlık temeli üzerine kurulmuş olan cumhuriyetimiz aydınlanma bilim ve medeniyet yolunda devrimler yaparak tüm az gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerce örnek alınmıştır. Kuruluşunun 20. Yılından itibaren ülkemiz içindeki ve dış destekli odaklarca önce cumhuriyetin devrimci sonrada laiklik tarafı yok edilmiştir” dedi.

“Uşak’ta okullar kent merkezi dışına çıkarılmıştır”

Acı haber geldi: kazada yaralanan 6 kişiden 1'i hayatını kaybetti Acı haber geldi: kazada yaralanan 6 kişiden 1'i hayatını kaybetti

12 Eylül 1980 darbesi sonrası oluşturulan Türk İslam Sentezi temelinde piyasacı ve rantçı anlayış 2002 yılı seçimleri sonucunda kamunun tüm işlevini (Eğitim ve Sağlık) sermayeye ve cemaat tarikat ortaklıklarına devrettiğini kaydeden Mıdık, “İlimiz merkezinde okullar bölgesinde bulunan Uşak Lisesi, Endüstri Meslek Lisesi ,Kız Meslek lisesi ,Orhan Dengiz Anadolu Lisesi ve Besim Atalay Orta Okulu 5 eğitim kurumu yıkılarak okullar kent merkezi dışına çıkarılmıştır. Eğitim kurumlarının kent merkezi dışarısına çıkarılması ile ÇEDES Projesi ve Milli Eğitim Bakanlığının Vakıflar ve Dernekler ile yaptıkları protokol ile ülkenin geleceği olan çocuklarımızı hedef alan gerici dindar ve kindar nesil yetiştirme projesine devam ediliyor. Okullar bölgesinde yıkılarak millet bahçesi yapılan ve camii yapılması planlanan alana Eğitim kurumlarının yapılmasını Cumhuriyetimizin Laiklik ilkesinin yok sayılmasını kabul etmiyoruz.

Cübbe ve sarıkla öğrencilere ders anlatan Uşak Lisesi Müdürü görevden alınmalıdır. Tarikatlar terör örgütü mal varlıklarına el konulmalıdır. Tüm halkımızı duyarlı olmaya ve birlikte mücadeleye çağırıyoruz” ifadesini kullandı.

Muhabir: SALİH KILINÇ