Uşak 24 saattir alev alev yanıyor. Sabah saatlerinde kontrol altına alınan yangında üzücü bir gelişme yaşandı. Son gelen bilgilere göre aşırı rüzgârın etkisiyle yeniden hortlayan alevler, Köprübaşı Velibeyler Mahallesinden büyük bir hızla Güneli (Mıdıklı) köyüne doğru ilerliyor.

Sınyngn (3)-1

Karadan ve havadan yapılan tüm müdahalelere rağmen rüzgar, sıcaklık ve kuru hava koşulları gibi faktörlerden dolayı alevleri söndürmek mümkün olamıyor.

Uşak Ürünköy Kavşağı’nda kaza Uşak Ürünköy Kavşağı’nda kaza

Yetkililer, yangın, Güre köyü civarındaki çam ormanlarına ulaştığı takdirde söndürmenin daha da güçleşeceğine dikkat çektiler.

Dün akşam saat 18.00 sıralarında Uşak merkeze bağlı Köprübaşı köyü Kıran köy Mahallesi ve  Akbulak köyü yakınlarında tarım arazileri ile ormanlık alanda çıkan yangına 4 yangın söndürme helikopteri, 495 personel, 107 araç ve iş makinesiyle müdahale edilmişti.

Karaobayngn (4)

Yangın nedeniyle Köprübaşı köyüne bağlı Hacışerifler Mahallesi'nde 6 hane, Velibeyler Mahallesi'nde 10 hane, Karaköse köyü Çamurak Mahallesi'nde 10 hane olmak üzere toplam 26 hane tedbir amaçlı boşaltılmıştı.

Yangınhava (2)

Muhabir: SALİH KILINÇ