Yeniden Refah Partisi, 2024 yerel seçimleri için İstanbul, Ankara ve İzmir büyükşehirlerindeki belediye başkan adaylarını açıkladı. Partinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Altınöz, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cemal Arıkan ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Suat Kılıç oldu.

Ankara'da gerçekleştirilen aday tanıtım toplantısında büyük ilgi gören açıklamaların ardından, Yeniden Refah Partisi'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Suat Kılıç, medya ve siyaset gündemine bomba gibi düştü. Peki, Suat Kılıç kimdir?

Suat Kılıç, 23 Temmuz 1972 tarihinde Samsun'da doğdu. Eğitim hayatına Samsun 19 Mayıs Lisesi'nde başladıktan sonra Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Avukatlık stajını Ankara Barosu'nda tamamlayan Kılıç, medya sektöründe de deneyim kazanarak Kanal 7, NTV ve Kanal D gibi önemli kuruluşlarda çalıştı ve sarı basın kartı sahibi oldu.

Siyasi kariyerine AK Parti'de başlayan Suat Kılıç, 22., 23. ve 24. dönemlerde Samsun Milletvekili olarak TBMM'de görev aldı. AK Parti Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcılığı ve AK Parti Grup Başkanvekilliği gibi önemli görevler üstlendi. Ayrıca TBMM Başkanlık Divanı, Anayasa Komisyonu, Milli Savunma Komisyonu ve Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi'nde de aktif rol aldı.

Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki 61. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nde Gençlik ve Spor Bakanı olarak görev yapan Kılıç, bu dönemde merkez ve taşra teşkilatını yapılandırdı.

Suat Kılıç, üç dönem boyunca TBMM'de bulunduğu milletvekilliği görev süresini, 3 Kasım 2002 seçimlerinden 7 Haziran 2015 seçimlerine kadar sürdürdü.

Ulubey'de bir deprem daha oldu Ulubey'de bir deprem daha oldu

Son olarak, Yeniden Refah Partisi'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak gösterilen Suat Kılıç, seçimlerde önemli bir rol üstlenecek isimler arasında yer almaktadır

Kaynak: Haber Merkezi