Sümeyye Aydoğan, başarılı performansıyla dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. İstanbul doğumlu genç oyuncu, Aydınlı ve Edirneli olan ailesiyle birlikte aslen Arnavut kökenlidir. 1999 yılında doğan Aydoğan, kısa sürede Türkiye'nin önemli dizi ve film projelerinde yer alarak adından söz ettirmeyi başardı.

Kariyerine 2020 yılında "Aile Hükümeti" filmiyle başlayan Aydoğan, 2021'de "Kahraman Babam" dizisiyle dizi dünyasına adım attı. Ardından "Sadakatsiz" dizisinde "Ceren" karakterini canlandıran oyuncu, aynı yıl içinde "Geçen Yaz" filminde de "Oya" rolüyle beğeni topladı.

2022 yılında ilk başrol deneyimini "Duy Beni" dizisinde "Melisa Gerçek" karakteriyle yaşayan Sümeyye Aydoğan, 2023 yılında FOX'ta yayımlanan "Taçsız Prenses" dizisinde "Yağmur Elem" karakterini canlandırdı. Son olarak 2023 yılında Kanal D'de yayımlanan "Dönence" dizisinde de rol aldı.

Kavgada babasını bıçakladı! Kavgada babasını bıçakladı!

2023 yılında 13 bölüm olarak yayımlanan "Akif" dizisinde ve "Magarsus" dizisinde "Damla" karakterine hayat veren Sümeyye Aydoğan, çok yönlü yeteneğiyle sektörde kendine sağlam bir yer edinmeye devam ediyor.

Kaynak: Bülten