31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Ak Parti'nin Kocaeli Belediye Başkan adayı olarak açıklanan Tahir Büyükakın, şehrin yönetimindeki liderliğini sürdürmeye hazırlanıyor. İşte Tahir Büyükakın'ın hayatı ve kariyeri hakkında bilgiler:

Tahir Büyükakın Kimdir? 1969 yılında Kocaeli'nin Derince ilçesinde dünyaya gelen Tahir Büyükakın, Türk siyasetçi ve akademisyen olarak bilinmektedir. Eğitim hayatına Derince'de başlayan Büyükakın, İzmit Endüstri Meslek Lisesi'nde lise eğitimini tamamladı. Ardından İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nde öğrenim gördü.

Roblox yasaklandı mı? Roblox ne zaman açılacak? Açıklama Geldi Roblox yasaklandı mı? Roblox ne zaman açılacak? Açıklama Geldi

Üniversite eğitimini tamamladıktan sonra 1993 yılında Kocaeli Üniversitesi'nde araştırma görevlisi olarak göreve başlayan Büyükakın, aynı zamanda İstanbul Üniversitesi'nde yüksek lisans ve doktora eğitimlerini başarıyla tamamladı. Akademik kariyerinin yanı sıra, 2007 yılında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde genel sekreter olarak görev aldı.

Siyasi Kariyeri: Bakanlar Kurulu tarafından 2017 yılında Bilecik'e vali olarak atanmasıyla siyasi kariyerine devam eden Tahir Büyükakın, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olması üzerine 2018 yılında Bilecik Valiliği görevinden istifa etti. 31 Mart 2019 seçimlerinde Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilen Büyükakın, 4 Nisan 2019 tarihinde mazbatasını alarak görevine başladı.

Özel Hayatı: Tahir Büyükakın, evli ve üç çocuk babasıdır. Hem akademik kariyerinde hem de siyasi arenada gösterdiği başarılarla dikkat çeken Büyükakın, Kocaeli'nin belediye başkanı olarak şehre hizmet etmeye devam etmektedir.

Kaynak: HABER MERKEZİ