CHP Genel Başkanı Özel, İzmir'de Cami Temel Atma Törenine Katıldı: CHP Genel Başkanı Özel, İzmir'de Cami Temel Atma Törenine Katıldı:

 31 Mart 2024 Genel Seçimleri için Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), İzmir Bergama Belediye Başkan adayını belirledi. Partinin tercihi, 1972 doğumlu ve Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olan Prof. Dr. Tanju Çelik oldu. 

 1972 yılında doğan Tanju Çelik, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olarak akademik kariyerine başlamıştır. Çocuk sağlığı ve hastalıkları alanında uzmanlık dereceleri elde ederek, birçok ulusal ve uluslararası alanda bilimsel çalışmalara imza atmıştır.

Doktorluk kariyerine İzmir Dr. Behçet Uz Çocuk Sağlığı ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde başlayan Çelik, daha sonra farklı hastanelerde yöneticilik ve başhekim yardımcılığı gibi önemli görevlerde bulunmuştur. 2017-2020 yılları arasında İzmir Dr. Behçet Uz Çocuk Sağlığı ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin başhekimliğini üstlenmiştir.

 Siyasetle de ilgilenen Prof. Dr. Tanju Çelik, 2015 yılında AKP'den milletvekili aday adayı olmuş, 2023 yılında ise CHP'ye geçerek milletvekili aday adaylığı için başvuruda bulunmuştur. 2024 yerel seçimleri için CHP Parti Meclisi tarafından Bergama belediye başkan adayı olarak seçilmiştir.

Tanju Çelik, Bergama Belediye Başkan adaylığı için CHP tarafından seçilmiş ve seçim sürecine resmiyet kazandırılmıştır.

Kaynak: Haber Merkezi