Uşak Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı bugün 8. kez kapılarını Uşaklı vatandaşlara açtı. Bu yıl fuara ilk kez çevre konusunda değişik bir katılım gerçekleştirildi.

Murat Dağı’nda altın madeni kurulması girişimleri üzerinde Uşak’ta 2017 yılında TEMA Uşak Gönüllüleri, Uşak Çevre Gönüllüleri Derneği, Uşak Mimarlar Odası, Uşak İnşaat Mühendisleri Odası, Uşak Veteriner Hekimleri Odası, Uşak Barosu gibi kurum ve kuruluşların oluşturduğu “Murat Dağı Yok Olmasın Platformu” Uşak Veteriner Hekimleri Odası standında fuara gelen ziyaretçilere Murat Dağı’nın önemi ve Murat Dağı’nda altın çıkarıldığı takdirde yaklaşık 15 milyon insanı bekleyen kuraklık tehlikesini anlattı.

Platform Sözcüsü Funda Öz Akcura vatandaşların stantlarına gösterdiği ilgiden çok memnun olduklarını dile getirdi.

Öz Akcura, “maden şirketini daha önce Murat Dağı’ndan tüm vatandaşların desteği ile kovmuştuk. Yine geldiler. Ama fuarda gördüğümüz samimi ilgi ve destekten şunu anladık ki, halkımız Murat Dağı’na sahip çıkıyor. Bu kez değerli halkımızın desteği ile madencileri Murat Dağı’ndan bir kez daha kovacağız” dedi.

Uşak camilerinde “Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası” anlatılıyor Uşak camilerinde “Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası” anlatılıyor

(SALİH KILINÇ / HABER)

Editör: Seher ZEYBEK