Tarım ve Orman Bakanlığı, merkez ve taşra teşkilatı için toplamda 7 bin 158 personel alımı yapacak. Bakanlık, bu alımların detaylarını ve dağılımını paylaştı. İşte alımlarla ilgili bilgiler:

Bakanlığın taşra teşkilatında istihdam edilecek 5 bin 500 sözleşmeli kadronun dağılımı şu şekilde belirlendi:

Rektör Savaş; “Yüzde yüz doluyuz" Rektör Savaş; “Yüzde yüz doluyuz"

Destek personeli: 1443
Büro personeli: 1088
Ziraat mühendisi: 982
Veteriner hekim: 652
Şoför: 487
Gıda mühendisi: 193
Orman muhafaza memuru: 162
Koruma ve güvenlik görevlisi: 155
Su ürünleri mühendisi: 107
Orman mühendisi: 81
Laborant: 56
Biyolog: 33
Balıkçılık teknolojisi mühendisi: 18
Harita mühendisi: 15
Kimya mühendisi: 14
Bilgisayar mühendisi: 6
İnşaat mühendisi: 6
Gemi adamı: 2
Söz konusu personel alımları, ÖSYM üzerinden merkezi alım usulü ile KPSS puanı ve adayların tercihleri dikkate alınarak gerçekleştirilecek.

Bakanlığın doğrudan merkeze bağlı taşra teşkilatında istihdam edilecek 1500 tarım işçisi, İŞKUR üzerinden kura usulü ile belirlenecek.

Bakanlığın merkez teşkilatında istihdam edilmek üzere 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 36. maddesi A/11 bendinde sayılan Tarım ve Orman Uzman Yardımcısı kadrosuna ise 158 atama gerçekleştirilecek. Bu atamalar, ilgili yönetmelik hükümleri çerçevesinde yarışma sınavı yöntemiyle yapılacak.

Toplam 7 bin 158 personel alımına ilişkin başvuru şartları, aranılacak nitelikler ve diğer bilgiler Bakanlığın internet sitesinde duyurulacak.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, yeni ihdas edilen kadroların Bakanlık için hayırlı olması temennisinde bulundu. İnsan kaynağını 2024'te de güçlendirmeyi sürdüreceklerini belirten Yumaklı, "Bakanlık olarak büyük ve güçlü bir aileyiz. Bakanlığımızın her bir ferdiyle birlikte tarımsal üretimdeki gücümüze güç katmaya, doğal kaynaklarımızı koruyup geliştirmeye ve tarım, orman, su alanlarında üretici ve vatandaş odaklı çalışmaya devam edeceğiz." dedi. Personel alımı sürecinin 2024 yılı içerisinde açıklanacağını ifade eden Yumaklı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Editör: Seher ZEYBEK