Tarım ve Orman Bakanlığı, taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere 1.500 tarım işçisi alımı yapacağını duyurdu. İşçi alımı, Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik hükümleri doğrultusunda gerçekleştirilecek.

B sınıfı ehliyet sahipleri dikkat! Yeni dönem başlıyor... B sınıfı ehliyet sahipleri dikkat! Yeni dönem başlıyor...

Adaylarda aranacak genel ve özel şartlar ile diğer bilgiler, İŞKUR açık iş ilanlarında belirtilecek. İlanlar, 13 Şubat 2024 ile 19 Şubat 2024 tarihleri arasında İŞKUR resmi internet sayfası üzerinden yayımlanacak. İlan şartlarını taşıyan adaylar, ilan süresince başvurularını İŞKUR üzerinden yapabilecekler.

İşe alınacak sürekli işçiler, başvuru sahipleri arasından kura çekimiyle belirlenecek. Kura çekimi, 27 Şubat 2024 tarihinde noter huzurunda yapılacak. Kura sonucunda asıl sayısı kadar adayın yanı sıra asıl sayısının dört katı kadar yedek aday belirlenecek.

Kura yeri ve saati ile ilgili bilgiler, Bakanlık ve Personel Genel Müdürlüğü internet sitelerinden duyurulacak. Adaylara yazılı bildirim(tebligat) yapılmayacak, tüm bilgilendirme ve evrak talepleri Bakanlık ve Personel Genel Müdürlüğü internet sitesi üzerinden ilan edilecek.

Başvuru şartlarını taşımadığı sonradan anlaşılan adayların başvuruları, idarece iptal edilebilecek.

Kaynak: Haber Merkezi