TBMM'de Tasarruf Tedbirleri: Yeni Düzenlemeler Geliyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM), kamu harcamalarında tasarruf sağlamak amacıyla çeşitli önlemler alınıyor. Son olarak, Meclis'teki harcamalarda düzenlemeye gidilerek tasarruf tedbirleri genişletiliyor. İşte detaylar:

  1. Komisyon Seyahatlerine Sınırlama: Tasarruf önlemleri kapsamında, TBMM'deki ihtisas, tali ve araştırma komisyonlarının yurt içi ve yurt dışı seyahatlerine sınırlama getirilecek. Uzmanlar duruma göre komisyon gezilerinde görevlendirilecek.

  2. Makam Araçlarında Değişiklik: Meclis başkanvekilleri, grup başkanvekilleri ve komisyon başkanvekillerinin kullandığı Audi marka araçların değiştirilmesi gündeme geliyor. Kiralık makam araçlarının Temmuz ayından itibaren kullanılmaması ve yerli otomobil TOGG ile değiştirilmesi planlanıyor.

  3. Dijital Dönüşüm: Tüm birimlerde kağıt kullanımı kaldırılarak dijitale geçilecek. Kırtasiye malzemeleri, toner ve plastik suların yenileri alınmayacak, böylece kağıt israfının önüne geçilecek.

  4. Sağlık Harcamaları ve Provizyon Sistemi: Milletvekillerinin sağlık harcamaları, devlet ve üniversite hastanelerine yönlendirilecek. Özel hastanelerle yürütülen sağlık provizyon sistemi devlet ve üniversite hastanelerine yaygınlaştırılacak.

    Uşak'ta 06 Eylül Cuma günü haberleri Uşak'ta 06 Eylül Cuma günü haberleri
  5. Sosyal Tesislerde Düzenleme: TBMM'ye bağlı sosyal tesislerde de tasarruf tedbirleri uygulanacak. İstanbul'daki konaklama tesislerinin sadece milletvekillerinin yakınları ve Meclis personeli tarafından kullanılması, diğer kamu kuruluşlarıyla paylaşılması tartışılacak.

TBMM Başkanlık Divanı, tasarruf tedbirlerini belirlemek üzere önümüzdeki hafta toplanarak genelgeye son şeklini verecek.

Bu önlemler, TBMM'nin kamu harcamalarında daha etkin ve verimli bir şekilde yönetilmesini sağlayarak ülkenin ekonomik kaynaklarını daha etkili bir şekilde kullanmayı amaçlıyor.

Kaynak: Haber Merkezi