AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş ve CHP Uşak Milletvekili Ali Karaoba’nın ağız kavgası iyiden iyiye TBMM kürsülerini işgal etmeye başladı. Güneş’in; “CHP’nin belediyecilik anlayışı zulümdür. Başkan Özkan Yalım, cami yapılmasına engel oluyor” suçlamalarına cevap vermek için söz alan CHP Uşak Milletvekili Karaoba, “Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; tıp fakültesi altı yılda bitiyor, emek sarf ediyorsunuz. Sayın İsmail Güneş, on iki yıl kendisinde olan belediyeyi unutmuş ki üç ay içerisinde "Su baskınlarını bitirsin." diyor. Ayıp, ayıp!” dedi.

Bunun üzerine AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, oturumu yöneten TBMM Başkan Vekili Sırrı Süreyya Önder’e “Başkan, sataşma var” diye seslendi.

Satasama 4

“Kendi ilçenin yolunu 10 yıldır niçin yaptırmadın?”

Karaoba; “İsmail Güneş, Eşmeli'dir. Tam on yıldır Uşaklı herkes "Bu yolu niye yaptıramadın, bir çivi çaktıramadın." diyor, utanmıyorsunuz! Devlet hastanesini bire düşürdünüz, utanmıyorsunuz! Havalimanını kapattınız, utanmıyorsunuz!

Gelelim, cami meselesine. Arkadaşlar, 4 tane köklü liseyi, Uşak'ın tarihinin olduğu liseyi, anılarının olduğu liseyi yıktılar "Millet bahçesi yapacağız." dediler. Peki, Sayın İsmail Güneş soruyorum: Ne zaman bitecekti? Ne zaman bitecekti?” diye sordu.

Satasma 2

Oturduğu yerden Karaoba’ya cevap veren Güneş, “Zamanı var, vakti var daha” dedi.

Sözlerine devam eden karaoba; “Zamanı var, vakti var!" İki yıl geçti, bitmedi. Şimdi gelmiş, diyor ki: "Sayın Özkan Yalım, proje değiştiriyor." Elinizdeydi, yapsaydınız. Niye yapmadınız? Çünkü sizin aklınız fikriniz okul yıkıp cami yapmakta; bunun üzerinden siyaset yapmakta. Gelin, evimizin yerini bile biz veririz camiye. Öyle din üzerinden de siyaset yaparak ucuz polemiklerle kazanamazsınız.

Uşak'ta beyin ölümü gerçekleşen kişi 2 kişiye hayat verecek Uşak'ta beyin ölümü gerçekleşen kişi 2 kişiye hayat verecek

“Kendi köyüne düğün salonu bile yaptıramadın”

Karaoba, “Çok basit bir şey, sosyal medyada konuşuldu. Kendi köyüne, Ahmetler'e çok amaçlı bir salon yaptırabildin mi, yaptırabildim mi?

Bakın, arkadaşlar, mutlaka bizim belediyeler de yapmadığında eleştireceğiz. Biz şehirlerimiz için çalışıyorsak biraz elinizi vicdanınıza koyun. Bugün üç ay içerisinde gelmiş bir belediye başkanına "Bunları yapmadı." diye burada bağırmak hiç insani da değil, vicdani de değildir” ifadesini kullandı.

Satasma 1-1

“Bu paraları kim çaldı?”

Eleştirilerini dozunu gittikçe artıran Karaoba, “Soruyorum size: Siz "Bundan önceki Belediye Başkanı Nurullah Cahan'ın borçlarını 10 milyon dolara indirdik." dediniz mi demediniz mi? Kim çaldı bunları, kim çaldı, kim? “ diye sordu.

Karaoba’ya cevap veren Güneş, “Dedik, dedik. Kimsenin çaldığı yok” dedi.

Karaoba’da, “Siz çaldınız” diyerek sözlerini tamamladı.

Muhabir: SALİH KILINÇ