Adıyaman’da gece yarısı  4.0 büyüklüğünde deprem.! Adıyaman’da gece yarısı  4.0 büyüklüğünde deprem.!

1975 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Ufuk Yalçın, yüksek eğitimini 1997 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği bölümünde tamamladı. Mezuniyetinin ardından, meslek hayatına Uygulama Mühendisi olarak başlayan Yalçın, bir yıl sonra İBB Ulaşım A.Ş.’de Hafif Metro Araçları Mekanik Bakım Mühendisi olarak göreve başladı. Askerlik hizmetinin ardından İstanbul Ulaşım’da Atölye Şefi olarak çalıştı ve ardından Ağır Bakım ve Tedarik Müdürü olarak görev yaptı. Bu süreçte Karabük Üniversitesi’nde Raylı Sistemler mühendisliği bölümünde bitirme projesi dersleri verdi.

2020 yılının Temmuz ayında TCDD Teknik Mühendislik ve Müşavirlik A.Ş.’de Genel Müdür Danışmanı olarak göreve başlayan Yalçın, Ekim 2020’de İş Geliştirme ve Proje Yönetim Direktörü olarak atandı. 2022 Mayıs ayında ise TCDD Teknik Mühendislik ve Müşavirlik A.Ş.’ye Genel Müdür olarak getirildi.

Son olarak, Resmi Gazete’de yayımlanan kararla, Ufuk Yalçın’ın TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak atanmış olduğu duyuruldu.

Evli ve iki çocuk babası olan Yalçın’ın, yeni görevinde TCDD Taşımacılık A.Ş.’nin gelişimine önemli katkılarda bulunması bekleniyor.

Kaynak: bülten