Bugünlerde Diyarbakır’da öldürülen 8 yaşındaki Narin adlı çocuk ve Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde annesinin birlikte yaşadığı kişi tarafından darp edilen ve cinsel istismara uğrayan Sıla Bebek olayı tüm Türkiye’nin gündemini meşgul ediyor.

Sıla Bebeğin başına gelen olayların neredeyse tıpa tıp aynısı 2021 yılında Uşak’ta yaşanmıştı. İki olay arasındaki en büyük fark, 2 yaşındaki P.T adlı bebeğin erkek olmasıydı. Birlikte yaşadığı C.T. adlı kadının 2 yaşındaki oğlunu darp ederek yaralayan Yaşar Ercan sonunda 65 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Dilerseniz önce Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde yaşanan Sıla Bebek olayını bir hatırlayalım: Rahatsızlanan 2 yaşındaki Sıla bebek, annesi tarafından hastaneye götürülmüştü.

Yapılan muayene sırasında bebeğin vücudunda darp izlerine rastlanan çocuğun cinsel istismara uğradığı ve beyin kanaması geçirdiği tespit edilmiş ve derhal ameliyata alınmıştı. Yoğun bakımda tedavi altına alınan talihsiz bebek şu anda entübe edilerek yaşatılmaya çalışılıyor.

Uşak’ta Gaziler Günü Anma Programı Düzenlendi Uşak’ta Gaziler Günü Anma Programı Düzenlendi

Soruşturma kapsamında anne, üvey baba ile iki komşu çocuğunun aralarında olduğu 5 kişi gözaltına alınmış, bebeğin annesi, üvey babası ve komşularının 13 ve 14 yaşlarındaki 2 çocuğu tutuklanmıştı.

Sıla

Uşak’ta da erkek çocuğa cinsel istismar ve eziyet yapmıştı

Uşak’ta birlikte yaşadığı C.T. adlı kadının 2 yaşındaki oğlu P.T.'ye eziyet edip, cinsel istismarda bulunduğu suçlamasıyla ceza alan 35 yaşındaki Yaşar Ercan, toplamda 3 farklı suçtan 65,5 yıl hapis cezası almıştı.

İzmir'de yaşayan C.T. adlı kadınla sosyal medya üzerinden Uşaklı Yaşar Ercan ile tanışarak . Oğlu P.T.' il birlikte 2021 yılında Uşak’a gelmiş ve e Ercan'ın Uşak'taki evinde birlikte yaşamaya başlamıştı.

Aradan bir ay geçmeden C.T.,  2 yaşındaki oğlu P.T.’yi olan oğlunu yerde baygın bulup hastaneye götürmüştü.  Hastanede oğlunun darp edilip cinsel istismara maruz bırakıldığını öğrenen C.T., Yaşar Ercan’dan şikayetçi olmuştu.

Yşarercan

Gözaltına alınan Yaşar Ercan, tutuklanmış ve hakkında ‘nitelikli cinsel istismar', 'öldürmeye teşebbüs ve eziyet' suçlarından 60 yıla kadar hapis ve ağırlaştırılmış müebbet cezası istenmişti. İddianamede, C.T. hakkında da suçu bildirmemekten 1,5 yıla kadar hapis cezası talep edilmişti.

Uşak 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, mahkeme heyeti, Yaşar Ercan hakkında 'cinsel istismar' suçundan 36 yıl, 'eziyet' suçundan ise 5,5 yıl hapis cezası verdi. C.T. hakkında ise 'suçu bildirmemek ‘ten 7 ay 15 gün hapis cezası verilerek hükmün geri bırakılması kararı vermişti.

Muhabir: SALİH KILINÇ