Daha önce de Uşak TOKİ’de yeşil alan bıraktığı yeri ihaleye çıkaran TOKİ’nin bu davranışına bir tepki de Uşak İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Ümit Alp’ten geldi.

Alp, devlette devamlılığına esas olduğunu hatırlatarak bölgedeki hak sahiplerini bu duruma karşı çıkması gerektiğini belirtti.

Usaktoki (1)

Yapımına 2011 yılında 43,6 hektar alanda başlanan ve içerisinde 1091 konut, 216 dükkan ve 797 işyeri bulunan 1. Etap Kentsel Dönüşüm alanında tapusu TOKİ’ye ait bulunan 2002,16 metrekare alan müzayede (İhale) yolu ile satışa çıkardı.
TOKİ ilanında müzayedenin  29 Ağustos tarihinde 32 ile 175 arsa için düzenleneceği ve Uşak Kentsel Dönüşüm alanındaki 2002,16 metrekare arsanın 30 milyon 032 bin 400 TL muhammen bedelle müzayedeye çıktığı belirtildi.

Usaktoki (2)

Projede yeşil alan otopark ve ısı merkezi olarak gösterildi

TOKİ’nin satışa çıkardığı arsa projesinde ve yeşil alan olarak gösterildi. Ayrıca arsa üzerinde ısı üretim merkezi (Merkezi Isı Sistemi) bulunan tk katlı küçük bir binada bulunuyor.

Karahallı’da halk ekmek satışları başladı Karahallı’da halk ekmek satışları başladı

Burada bulunan 2190 hak sahibi de mülklerine projeye göre aldı. Ancak, TOKİ tarafından hak sahiplerine tapu devri yapılırken burası bilerek bilmeyerek unutuldu ve tapusu TOKİ’nin üzerinde kaldı.

Şimdi, TOKİ tapusu üzerinde olan bu yeri 29 Ağustos tarihinde müzayede yolu ile satışa çıkardı.

Toki 3

T O K İ 4

Alpp

Yeşil alan ve otopark yerine satışına tepki var

https://www.yesilsivasligazetesi.com/ İnternet haber Sitesi olarak görüşlerine başvurduğumuz  bölgede evi ve işyeri bulunan hak sahipleri, TOKİ’nin kendilerini aldattığını ve haksızlığa uğradıklarını düşündüklerini ifade ettiler.

Bu konuda görüşlerine başvurduğumu Uşak İnşaat Mühendisleri Odası Ümit Alp, devlette devamlılığın esas olduğuna dikkat çekti. Alp, “TOKİ burada “Ben yaptım oldu” mantığıyla hareket ediyor ve canının istediği gibi satıyor. Bu dopru bir davranış değil.

Hak sahiplerinin bu satışa karşı çıkmaları gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Bu TOKİ’nin Uşak’ta ikinci vukuatı

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), mülkiyeti kendisinde bulunan; üzerinde yeşil alan, spor sahası ve çocuk parkı gibi kamusal alanların bulunduğu 278 arsanın satışı için 9-10 Haziran 2021 tarihinde müzayede düzenlemişti.

Projesinde ağaçlandırılacak yeşil alan olarak bırakılan Uşak Merkez Kuyucak Mahallesi’ndeki 38 bin 153 metrekarelik arsa da yapılaşmaya açılarak ihalede staışa çıkarılmıştı.

TOKİ 1-2 ve 3. etaplarda oturan binlerce vatandaşını protestosu ve Uşak İnşaat Mühendisleri ve Mimarlar Odası’nın müzayedeyi yargıya taşıma tehdidi karşısında müzayede iptal edilmiş ve buradaki yeşil alan kurtulmuştu.

Toki Agaclandirilacak Araziyi Satisa Cikardi 886824 5

Muhabir: SALİH KILINÇ