Tuğrul, “Sayın Başkanımıza bu güzel caddeyi yenilediği için çok teşekkür ederim. Geçmişten geleceğe emin adımlarla ilerliyoruz. Uşak’ın kadim tarihini bilen hemşerilerimiz, İsmetpaşa Caddesinin adının eskiden İstasyon caddesi olduğunu bilir.

İnşallah İsmetpaşa Caddesinin adını değiştirmek önümüzdeki dönemlerde belediye meclis üyelerine nasip olur” dedi.

İsmet Paşa’nın Uşak’a gelişi şerefine caddeye adı verilmişti

AK Parti Uşak Milletvekili Fahrettin Tuğrul’un İsmetpaşa Caddesi’nin adının eski adı olan istasyon Caddesi olarak değiştirilmesi önerisini niye yaptığını ve Uşak’a ne gibi fayda sağlayacağını kimse çözemedi.

Ancak eski adı İstasyon caddesi olan ismetpaşa Caddesi’ne dönüşmesinin öyküüsnü de Uşak’ın yaşayan tarihi Azmi yılnacığlu şöyle anlatır:

1943-1946 yıllarında Uşak Belediye Başak’ı CHP’li Salim Alyanak’tır. (O dönem tek partili sistemdi ve başka parti yoktu)

Türkiye Cumhuriyeti’nin ikinci Cumhurbaşkanı ismet İnönü 12 Eylül 1941 yılında Uşak’a gelir. Cumhurbaşkanı olduktan sonra Uşak’a ilk gelişidir . Dönemin Uşak Belediye Meclisi’de Cumhurbaşkanı ismet İnönü’nün Uşak’ı şereflendirmesi şerefin istasyon caddesinin adının “ismetpaşa Caddesi” olarak değiştiirlmesi yönünde bir karar alır.

Uşak’ta Gaziler Günü Anma Programı Düzenlendi Uşak’ta Gaziler Günü Anma Programı Düzenlendi

 İstasyon Caddesi adı nereden gelir?

Uşak 1953 yılında il olana kadar Kütahya iline bağlı bir ilçedir. İle merkezi, Ulu Cami, mende pazarı civarıdır. Belediye, kaymakamlık gibi resmi makamalr ve daireler hep bu civarda yerleşim alanı kuzeyde bulunan Aybey ve Küçükçarşı civarıdır.

Şehrin güneyi olan Dörtyol’dan sonarsı kırsal bir alandır. Tren garı şehrin oldukça ıssız sayılan ağacalar ve çalılara arasından geçilerek gidilen bir bölgedir.

İçe Merkezinden tren garına o zaman tenha ve önemsiz bir yol olan şimdiki ismet paşa caddesinden gidilirmiş. İşte Onun için halka arasındaki istasyon yolu, resmi ad olarak istasyon caddesi olarak verilmiş.

(SALİH KILINÇ / HABER)

Editör: Seher ZEYBEK