Seçim kampanyalarının hızla devam ettiği günlerde, Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, adaylık iddiaları ve siyasi kariyeriyle gündeme gelmiştir. İşte, Altınok'un hayatı ve siyasi geçmişi hakkında detaylar:

Erken Yaşam ve Eğitim: Turgut Altınok, 1962 yılında Ankara'nın Balâ ilçesinde dünyaya gelmiştir. Eğitim hayatına Ankara'da başlayan Altınok, ilköğretimini Keçiören Fevzi Altıoğlu İlkokulu'nda tamamlamıştır. Daha sonra Keçiören Kalaba Lisesi'nde eğitimine devam eden Altınok, yükseköğrenimini uluslararası hukuk alanında gerçekleştirmiştir.

Akademik Başarı ve Unvan: Altınok, Türkiye - Azerbaycan ilişkilerinin güçlendirilmesine yönelik çalışmalarından dolayı Azerbaycan Uluslararası Vektör İlim Merkezi tarafından 'Fahri Doktor' unvanına layık görülmüştür. Daha sonrasında Kazakistan Abay Devlet Üniversitesi'nde ders verme yetkisi kazanarak profesörlük unvanını elde etmiştir.

Siyasi Kariyer: Siyasi kariyerine Ülkü Ocakları'nda adım atan Altınok, avukatlık mesleğinin yanı sıra 25 yaşında iken Milliyetçi Çalışma Partisi (MÇP) Keçiören İlçe Başkanlığı ve Merkez Yönetim Kurulu üyeliği gibi önemli görevlerde bulunmuştur. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreter Yardımcılığı görevini üstlendiğinde ise 28 yaşındaydı.

CHP Genel Başkanı Özel, İzmir'de Cami Temel Atma Törenine Katıldı: CHP Genel Başkanı Özel, İzmir'de Cami Temel Atma Törenine Katıldı:

Altınok, 1994 yerel seçimlerinde MHP'den, 1999 seçimlerinde Fazilet Partisi'nden Keçiören Belediye Başkanı adayı olarak görev aldı ve seçildi. 2004 yerel seçimlerinde AK Parti'den Keçiören Belediye Başkanı adayı olarak seçilen Altınok, bu görevi sürdürmektedir. 31 Mart 2019'da gerçekleşen son yerel seçimlerde de Keçiören Belediye Başkanı olarak göreve başlamıştır.

Aile Yaşamı: Turgut Altınok, evli bir aile adamıdır ve iki erkek çocuk babasıdır. Aile hayatına özel bir önem veren Altınok, siyasi kariyeriyle birlikte aile değerlerine de vurgu yapmaktadır.

Turgut Altınok'un, siyasetteki uzun ve başarılı kariyeri ile birlikte aile yaşamındaki dengeyi sağlaması, onu Keçiören halkı tarafından saygıyla anılan bir lider haline getirmiştir.

Kaynak: HABER MERKEZİ