Turhan Çömez, 22 Ekim 1965 tarihinde doğmuş olan bir doktor ve siyasetçidir. İstanbul Tıp Fakültesi mezunu olan Çömez, çeşitli sağlık alanlarında görev yapmıştır, örneğin Erzurum 1 Nolu Sağlık Ocağı'nda Koruyucu ve Halk Sağlığı Hekimliği, Bandırma Devlet Hastanesi'nde Acil Birim Hekimliği, Vakıf Gureba Hastanesi'nde Genel Cerrahi Uzmanlığı gibi pozisyonlarda bulunmuştur.

"Vatandaşı faiz canavarına teslim ettiler" "Vatandaşı faiz canavarına teslim ettiler"

Siyasi kariyerine AK Parti'de başlamış ve 22. dönemde Balıkesir milletvekili olarak görev yapmıştır. AK Parti'deki görevleri arasında Genel Başkan Özel Kalem Müdürlüğü ve Danışmanlık görevleri de bulunmaktadır. Ancak, 8 Nisan 2008 tarihinde partiden ihraç edilmiştir.

Turhan Çömez, Ankara Enstitüsü adlı siyaset üstü düşünce kurumunu oluşturarak çalışmalarına devam etmiştir. Ayrıca, Ergenekon soruşturması kapsamında hakkında çıkarılan yakalama emri nedeniyle 2008'de İngiltere'ye gitmiş ve burada siyasi sığınma talebinde bulunmuştur. İngiltere'de doktorluk eğitimi almış ve 2011'de iltica statüsü kazanmıştır. Çalışmalarıyla dikkat çeken Çömez, 2019'da Ergenekon davasında beraat etmesinin ardından Türkiye'ye dönmüştür.

Son olarak, 12 Ekim 2022'de İYİ Parti'ye katılan Turhan Çömez, 2023 seçimlerinde İYİ Parti'den Balıkesir milletvekili olarak seçilmiştir.

Kaynak: HABER MERKEZİ