Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe-Kilit harekat bölgesinde terör örgütleriyle girilen çatışma sonucu 6 askerimizin şehit olduğunu, 1 askerin de yaralandığını açıkladı. Fırat Kalkanı Harekât Bölgesindeki 6 şehidimiz ile birlikte 2 günde şehit sayımız 12’ye yükseldi.

Uşak’ta da şehit acısı, yayınlanan mesajlarla şöyle dile getirildi:

Uşak Valisi-2

Dr. Turan Ergün (Uşak Valisi): “Milletimizin başı sağ olsun. Pençe-Kilit bölgesinde bölücü terör örgütü mensupları ile çıkan çatışmada şehit düşen kahraman Askerlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, sevenlerine ve Yüce Türk Milletine sabır ve başsağlığı yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum.”

Mehmet Çakın-2

Mehmet Çakın (Uşak Belediye Başkanı): “Bölücü terör örgütü PKK'yı lanetliyor PKK demek için ikna edilmeyi bekleyenleri kınıyorum.

Şehitlerimize Allah'tan rahmet milletimize baş sağlığı diliyorum.”

Rektör-6

Prof. Dr. Ekrem Savaş (Uşak Üniversitesi Rektörü): “Irak’ın kuzeyinde bölücü terör örgütü mensuplarının saldırısı sonucu şehit düşen kahraman askerlerimize Allah’tan rahmet, yaralı Mehmetçiklerimize de acil şifalar diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun.

Ismail Güneş-4

İsmail Güneş (AK Parti Uşak Milletvekili): “Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde, üs bölgemize sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan kahraman Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet; yaralı askerimize şifa diliyorum. Aziz milletimizin başı sağ olsun.”

Fahrettin-2

Fahrettin Tuğrul (AK Parti Uşak Milletvekili): “Pençe-Kilit Operasyon bölgesinde hain teröristler tarafından Şehit edilen kahraman Mehmetçiklerimize Cenabı-ı Hak’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

Şehitlerimizin mekânları cennet, makamları alî olsun. Aziz Milletimizin başı sağ olsun.”

Ali Karaoba-4

Ali Karaoba (CHP Uşak Milletvekili): “Şehitlerimizin yasını tutuyor, terörü lanetliyoruz. Pençe Kilit Harekât bölgesinde 6 kahramanımız, 6 vatan evladı daha şehit oldu. Son 2 günde 12 şehit verdik.

Artık yeter! Milletimizin başı sağ olsun, şehitlerimizin ruhları şad olsun.”

Sevinç Soyer Yazgan

Uşak Güney Çevre Yolu 2026 yılına kaldı Uşak Güney Çevre Yolu 2026 yılına kaldı

Sevinç Soyer Yazgan (CHP Uşak İl Başkanı): Başın sağ olsun Türkiye’m! Irak’ın kuzeyinde şehit olan 3 askerimize Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum.”

Himmet Yaşar (AK Parti Uşak İl Başkanı): “Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde şehit olan askerlerimize Cenabı-ı Allah’tan rahmet, ailelerine ve sevenlerine sabırlar diliyoruz.

Terör örgütlerine karşı sürdürdüğümüz kararlı mücadele dün olduğu gibi bundan sonrada devam edecektir.”

Ayşegül

Ayşegül Sözver Obalı (İYİ Parti Uşak İl Başkanı): “Şehitlerimizi uğurlarken, bu ihanete karşı milletçe birlik ve beraberliğimizi daha güçlü şekilde ortaya koyabilmek için İYİ Parti olarak, Milli Yas ilan edilmesi çağrısında bulunuyoruz.

Şüphesiz bugün aldığımız her nefes onların sayesindedir. Aziz ruhları şad olsun!”

Ayşegül

Ümit Arslan (MHP Uşak İl Başkanı): Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde şehit olan altı askerimize Allah’tan rahmet, yaralı askerimize acil şifalar diliyoruz. Aziz milletimizin başı sağ olsun.”

(SALİH KILINÇ / HABER)

Editör: Seher ZEYBEK