https://www.yesilsivasligazetesi.com/carsi-usak-ve-kan-golunde-festival-duzenlemek

Uşak Belediyesi, yazımın mürekkebi kurumadan Gençfest Festivalini iptal ettiğini duyurdu. Çokta iyi yaptı. Hayat bir şekilde devam ediyor. Ölenle ölünmüyor. Ama belirttiğim gibi böyle bir ortamda düzenlenecek eğlenceye yönelik her türlü etkinliğin kamuoyunda tartışma yaratması kaçınılmazdır. İptal edilmesi her bakımdan çok iyi oldu.

Şimdi gelelim boru meselesine: Önce CHP Uşak Milletvekili Sayın Ali Karaoba, İçişleri Bakanı Sayın Ali Yerlikaya’nın cevaplandırması talebiyle bir soru önergesi veriyor.

Uşak Valisi Dr. Turan Ergün Artvin’e atandı Uşak Valisi Dr. Turan Ergün Artvin’e atandı

Sayın Karaoba soru önergesinde Sayın Yerlikaya’dan şu sorularına cevap istiyor:

1-Uşak Belediyesi 2010-2023 tarihleri arasında MKE'ye evsel olmayan atıkların satışını gerçekleştirmiş midir? Gerçekleşen satışlar olduysa bu satışlar hangi malzemeleri kapsamaktadır?

2-Uşak Belediyesi 2021'den günümüze kadar geçen süreçte her biri 200 kg ağırlığında olan metal su borularını  MKE'ye satmak yerine özel bir şirkete satmış mıdır?

3-Uşak Belediyesi 2019-2023 tarihleri arasında hurca satışından herhangi bir gelir elde etmiş midir? Gelir elde ettiyse bu gelirin kaynağı ve miktarı nedir?

SOL Parti Uşak İl Örgütü de aynı gün Kentsel Dönüşüm Alanında bulunan yeni belediye binası önünde bir basın açıklaması yapıyor.

SOL Parti de diyor ki: “2020 - 2021 yıllarında eski bir hattın sökülmesinden çıkan yaklaşık 2000 adet hurda döküm borular belediyeye ait Karaağaç Mahallesi eski UTAŞ binasında bulunmaktayken buraların Ekim ayı itibari ile alandan kaldırıldığı tespit edilmiştir. 2000 adet boru tanesi 400 kg’dan toplam 800.000 kg bugünkü değerle yaklaşık 8 milyon TL ile 10 milyon TL arasında maddi değeri olan bu boruların akıbetini Uşak halkı adına Sol Parti olarak soruyoruz.”

Uşak Belediyesi’nin hurdaları, 2009 yılından bu yana belediyenin ve Uşaklının başını ağrıtmıştır. /Uşak'ta 2009 ve 2011 yıllarında belediye hurda ihalesi ile ilgili bir takım olayalar yaşanmış, dönemin Ülkü Ocakları Uşak Şube Başkanı Serkan Arıcan gözaltına alınmış, 17 ay cezaevinde kaldıktan sonra suçsuz bulunmuş ve serbest bırakılmıştı.

Devran dönmüş, Arıcan’ı cezaevine koyan polis müdürleri, savcılar ve hâkimler FETÖ'den yakalanmış ve ceza evine gönderilmişti.

Yani can Okurlarım, bu belediyenin hurdaları 10 yıldır Uşak gündeminden düşmemektedir. Bu konunun mutlaka aydınlanması gerekmektedir.

Bakın, hem Sayın Karaoba’nın hem SOL Parti’nin belirttiği hurdalarla ilgili süreçte; Sayın Ali Erdoğan, Sayın Nurullah Cahan ve Sayın Mehmet Çakın belediye başkanlığı yapmıştır.

Hem bu üç değerli başkanımız, hem Sayın Başkanların dönemindeki belediye müdür ve ilgili birim çalışanları töhmet altında kalmaktadır. Bu töhmetten kurtulmak için belediyenin hurdaları ne oldu? Akıbetleri hakkında kamuoyuna bir açıklam yapılması zorunluluğu doğmuştur.

Ayrıca bu hurdalarda Uşaklının tüyü bitmedik yetiminin hakkı vardır. Demokrasilerde toplumlar kendilerini ilgilendiren konularda bilgilendirilmek zorundadır. Bu borular ne olmuştur? MKE’ye satılmadıysa kime satılmıştır?

Yoksa vatandaşın altına mı döşenmiştir?

“Tut şunun ucunu götürelim abi

Ne olur ne olmaz döşeyelim abi”

Vedat Sakman!

Muhabir: Salih KILINÇ