Ulubey’de gerçekleştirilen doğalgaz çalışmalarında sona yaklaşılırken, ilçeye kombi bayilerinin talebi arttı. Kombi bayileri ilçede iş yeri ararken, fiyatlar da normalin üzerinde artış gösterdi. Görüştüğümüz Ulubey Belediye Başkanı Veli Koçlu ve Ulubey Esnaf Sanatkarlar Şoförler ve Nakliyeciler Odası Başkanı Mehmet Durukan konu hakkında bilgiler verdi.

Kira artışının ilçedeki diğer esnafların işyerlerini kapsamadığını söyleyen Ulubey Belediye Başkanı Veli Koçlu,  “İlçemiz genelinde her dükkan için kira artışı var demek çok doğru değil. Doğalgazcıların kiraladığı dükkanlarla alakalı bir artış var. Onlar da burada geçici en nihayetinde. Şu anda 8 – 10 arası doğalgaz dükkanı var. Ulubey’de dükkan kiraları %50 arttı diyebiliriz bu talepten dolayı.” Dedi.

Doğalgazın kullanılacağı zamanı da müjdeleyen Başkan Koçlu, “Doğalgaz bu sezon kullanılacak inşallah. Önümüzdeki kış ilçe merkezinin tamamı doğalgaz kullanıyor olacak. Şu an ki çalışmalarımızın o yönde ilerliyor bir sıkıntı yok” dedi.

Kiralarda artışı olduğunu doğrulayan Ulubey Esnaf Sanatkarlar Şoförler ve Nakliyeciler Odası Başkanı Mehmet Durukan, “Doğalgazdan dolayı ilçemizde bir kira artışı söz konusu. 500 TL olan bir dükkan şu an 2000 TL. Normalde ilçemizde dükkan kiraları çok makul, uygundu ama şu günlerde öyle değil.

Miss Turkey birincisi Bingöl’e atandı Miss Turkey birincisi Bingöl’e atandı

Birçok esnafın kendi dükkanı kiracı değil. İş yapamayanların kimisi de kiraya veriyor daha kazançlı olduğu için. Doğalgazcıların gelmesi bizim için bir taraftan iyi oldu. Kiraların artmış olması evet iyi bir şey değil ama doğalgazcıların gelmesi de bir canlılık getirdi. Serbest piyasa olduğu için kira artışlarına bir şey diyemiyorsunuz. Şu anda boş dükkan kalmadı diyebiliriz Ulubey’de. 8 tane dükkan açıldı şu an doğalgazcı. Hepsi ilçe dışından geldi. Uşak Merkez ve civar ilçelerden şube tarzında. Bize henüz iş yeri açıyoruz diye bir talep gelmedi. İş yeri açarken ilk önce maliye kaydı ve oda kaydı almanız gerekiyor. Herkes işyerlerini kiralayarak hazırlıklarını yapıyor ancak bize henüz iş yeri açma talebi gelmedi.” Dedi.

Muhabir: Ece Yıldırım