Turgay Renklikurt, 1943 yılında Adana'da doğmuş önemli bir spor gazetecisi ve yöneticisidir. Eğitimini Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü'nde Beden Eğitimi ve Spor alanında tamamladıktan sonra Almanya'da Die Deutsche Sporthochschule'de atletizm ve spor tarihi üzerine ihtisas yapmıştır. Gazetecilik kariyerine 1967 yılında Atletin Sesi Dergisi'nde başlamış, zamanla Cumhuriyet, Tan, Akşam, Yeni Yüzyıl, Güneş ve Takvim gibi birçok gazetede köşe yazarlığı yapmıştır.

Akademik alanda da önemli katkılarda bulunan Renklikurt, İstanbul Eğitim Enstitüsü ve Marmara Üniversitesi'nde öğretim görevlisi ve bölüm şefi olarak görev yapmıştır. 1983 yılında öğretmenlikten ayrılarak gazetecilik ve spor yöneticiliğine yönelmiş, Türkiye Futbol Federasyonu Eğitim Dairesi Başkanlığı gibi önemli görevlerde bulunmuştur.

Bu cezalar Uşak’taki eğlence merkezlerini göçürür Bu cezalar Uşak’taki eğlence merkezlerini göçürür

Spor federasyonlarında eğitici ve yönetici olarak görev almış, aynı zamanda TRT'de spor ve sağlık programları hazırlamıştır. Renklikurt, sekiz kitabı ile spor dünyasına katkıda bulunmuş, birçok ödül kazanmış ve sürekli basın kartı sahibi olmuştur. Almanca ve İngilizce bilmektedir. Evli ve bir çocuk babası olan Turgay Renklikurt, Türk spor ve basın tarihinde iz bırakan bir figür olarak hatırlanacaktır.

Kaynak: bülten