Uşak’ta kuruluş çalışmalarına başlayan BES-SEN Uşak Şube Başkanı İsmail Gezer, “Bugün 3 Aralık Dünya Engelliler Günü” Bu günün anlam ve önemini belirtmek için BES-SEN Bağımsız Emekliler Sendikası Genel Başkanı Sayın Mehmet Öztürk’ün yapmış olduğu basın açıklamasını okuyorum.

''Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılında kabul edilen “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” uluslararası bir farkındalık günüdür. Farklı engellerin aslında engel olmadığına dikkat çekmek ve her engelin kendi içinde pek çok farklı sorunları olduğunu göstermek, çeşitli nedenlerle toplumsal yaşam alanlarında çeşitli engellerle karşı karşıya bırakılan bireylere yönelik farkındalık oluşturulması amaçlanarak, dünya çapında organizasyonlar düzenlenmektedir. Hükûmet desteği ve sivil toplum organizasyonlarıyla birlikte bu günün kutlanması çeşitlilik göstermekte, engelli kişilerin katkılarını ve başarılarını hedef alan konular üzerinde durulmaktadır.

Uşak Valisi Dr. Turan Ergün Artvin’e atandı Uşak Valisi Dr. Turan Ergün Artvin’e atandı

Engelli bireylerin insan onuruna yaraşır, özgür, eşit ve bağımsız bir yaşama sahip olabilmesi, hepimiz için onurlu bir yaşam anlamı taşımaktadır. Engelli bireylerin önündeki engellerin kaldırılması, kendilerinin ve ailelerinin yaşam kalitesinin yükseltilmesi, yaşamın her alanında etkin şekilde var olmaları” dedi.

(SALİH KILINÇ / HABER)

Editör: Seher ZEYBEK