Işık Mahallesi Hisarkapı Uluyolu üzerinde bulunan ve Ulu Önder Atatürk’ün Uşak’a geldiğinde kaldığı ve şu an müze olan evin karşısına yapılan apart inşaatı devam ediyor.

Atatürk Evi’nin karşısı Bozkurt Mahallesi sayıldığı için burada bulunan 4. Tan Sokak’ı da tamamen kapatan inşaatın Atatürk Evi’nin silüetini de kapatacağı tartışmaları yaşanmıştı.

İnşaattın önünde bir tabelada yapan firmanın adı ve burada 1+1 ve 2+0 satılık daireler olduğunu belirten bir tabela yer alıyor.

BURASI SİT ALANIYDI

İnşaat yapılan alanda daha önce tarihi tek katlı ve tamamen taş işçiliği ile inşa edilmiş bir ev vardı. Rivayete göre Ulu Önder Atatürk şu an müze olan Kaftanlıların Köşkü’nde kalırken, İkinci Adam Milli Şef İsmet İnönü’de Uşak’a gelişinde onun karşısında bulunan bu tarihi yapıda kalıyordu.

Bu yapı, içerisinde bulunan arsayı tamamen kaplıyordu ve kuzeyinde herhangi bir sokak yoktu. 1990’lı yılların başında bu tarihi yapı bina sahibi tarafından yıkıldı. Ancak sit kapsamı içerisindeki binayı yıktığı için yıllarca süren bir mahkeme süreci yaşandı ve alana herhangi bir inşaat izni verilmedi.

Müze (4)

Yaklaşık 15 yıl kadar önce de bu arsanın kuzeyinden çay kenarına doğru Bozkurt Mahallesi 4. Tan sokak açıldı.

Uşak'ı bu hafta nasıl bir hava bekliyor? Uşak'ı bu hafta nasıl bir hava bekliyor?

Uşak Belediyesi, belediye iş hanını da yıkarak Ulu Camii önünden Atatürk Evi’ne kadar bir tarihi sokak inşa etmeyi planladığını kamuoyuna duyurmuştu. Ancak ne hikmetse yıllardır sit alanı olduğu gerekçesiyle çivi bile çakılmayan alana 2023 yılında inşaat ve imar izni verdi. Şimdi burada yapılan 3 katlı apart inşaatının yasallığı sorgulanmaya başlandı.

Müze (7)

Muhabir: SALİH KILINÇ