Uşak Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası tarafından rutin olarak düzenlenen üyeleri ile yerel yöneticileri bir araya getirme toplantısının konuğu Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım oldu.

Yalım, 19 Nolu Kıbrıs Caddesi hattında toplu taşıma yapan otobüs işletmeceleriyle TOKİ 4. Etap Halk Konutları son durakta bulunan tesislerde düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi.

Burada halk otobüsü taşımacılığı yapan esnafın sorunlarını dinleyen Yalım, yakın zamanda geçilecek akıllı kart sistemi ve elektrikli otobüslerle belediyenin bedava taşıyacağı otobüs seferleri konusunda esnafın yüreğine su serpti.

Kıbrscd (3)

Akıllı karttan sembolik bir bedel alınacak

Yalım, “Öncelikle Uşak’ta halk otobüs hatlarında toplu taşıma yapan hiçbir esnafımızı mağdur etmeyeceğinizi bilmeniz isterim. Halk otobüslerinde akıllı kart sistemine geçildiğinde uşak Belediyesi olarak sizlerin kazancına engel olmamak adına bizde sizlerden sadece yüzde 1 komisyon alacağız. Dönüşüm olamayacak. Herkes kendi kazancını alacak” dedi.

Halk otobüsü esnafına bir başka müjde daha veren Yalım, “Hepinizin bildiği üzere yakın zamanda elektrikli otobüslerle bazı hatlarımızda bedava yolcu taşımaya başlayacağız.

Burada da hiçbir halk otobüsü işletmecisi arkadaşımızı mağdur etmemek adına çeşitli tedbirler aldık. Merak etmeyin” ifadesini kullandı.

Kıbrscd (2)

Uşaklı Uzman Çavuş gözyaşları arasında toprağa verildi Uşaklı Uzman Çavuş gözyaşları arasında toprağa verildi

Kendisinin 2 yıl önce Uşak Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı seçildiğini hatırlatan Başkan Mustafa Korkmaz; “Oda olarak üyelerimizi iki yıldır yerel yöneticilerle buluşturup birinci ağızdan dertlerini iletmelerini sağlıyoruz.

Bu sabahta Kıbrıs Caddesi hattında çalışma halk otobüsü taşımacısı üyelerimizi Uşak Belediye Başkanı Sayın Özkan Yalım’la buluşturup üyelerimizin sorunlarının kendilerinin aktarmasını sağladık” dedi.

Kıbrscd (4)

Korkmaz; “Toplantımıza, Uşak Belediye Başkanımız Sayın Özkan Yalım, Belediye Başkan Yardımcımız Sayın Halil Arslan, Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Sayın Gültekin Köse, Kamyoncular Kooperatif Başkanı Sayın Sait Tuncay ve şehir içi otobüsçülerimiz katılmışlardır.

Katılımlarından dolayı başkanlarımıza teşekkür ederiz. Toplantımızda esnaflarımızın sorunları ile ilgili istişarelerde bulunduk” bilgisini verdi

Muhabir: SALİH KILINÇ