Yazılı bir açıklama yapan Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım, “Şehrimizde öğleden sonra tekrar başlayan yangını yoğun uğraşlar sonucu kontrol altına alınmış olup, olası bir tehlikeye karşı ekiplerimizi afetin gerçekleştiği köylerimizde nöbetçi bıraktık.

Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini korumak adına çalışmalarımıza devam ediyor, bir daha böyle bir afetin yaşanmamasını temenni ediyorum” dedi.

Uşak tarihinde görülen en büyük yangınlardan birisi

Salı günü saat 18.00 sıralarında Uşak Merkez ilçeye bağlı Köprübaşı köyü Kıranköy Mahallesinde başlayan yangın, dün öğleye doğru kontrol altına alınmış, rüzgârın etkisi ve sönmemiş korların yeniden alevlenmesi ile dün akşam saatlerinde yeniden alevlenmişti.

Tedbir amaçlı 26 evin boşaltıldığı yangın, Akbulak-Kıran ve Köprübaşı köylerini etkilemiş Güneli köyüne kadar ilerlemişti. Yangına, 63 Orman Genel Müdürlüğü aracı, 4 helikopter, Uşak Belediyesi’nden 3 itfaiye aracı, 1 su tankeri, Gediz Belediyesi’nden 4 itfaiye aracı ve Uşak İl Özel İdaresi’ne ait çok sayıda dozer, greyder, kepçe gibi araçla müdahale edilmişti.

Yksön (2)

Yangın tekrarlayabilir mi?

Uşak üniversitesi'nden şenlikli açılış Uşak üniversitesi'nden şenlikli açılış

Uşak’ta yaklaşık 30 saattir devam eden ve kırsal alanda ekili tarlaların ve ormanlık alanların yanmasına neden olan yangının yeniden başlaması sonrasında ikinci kez kontrol altına alınması, bölgedeki yetkililerin ve itfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesi ile mümkün oldu.

Bu tür olaylarda rüzgârın etkisi, sıcak hava koşulları, nem oranının iyice düşmesi ve sönmemiş korların yenden alev alması gibi faktörler yüzünden yangının yeniden parlaması sık sık karşılaşan bir durumdur.

Yangın söndürme ekipleri, yangının yenden başlamasını önlemek ve vatandaşların güvenliğini için bölgede söndürme ve soğutma çalışmalarına devam ettiği öğrenildi.

Beldyngn

.

Muhabir: SALİH KILINÇ