Uşak Ulu Cami karşısında 1978’lerde yapımına başlanan ve 1981 yılında hizmete giren 5 katlı Belediye İşhanı’nın geçtiğimiz yıl Uşaklı mühendislerin hazırladığı bir raporda depreme dayanıksız olduğu ve derhal yıkılması gerektiği görüşüne yer verilmişti.

Hak sahiplerinin itirazı üzerine İzmir’den gelen bir mühendisler grubu da binayı inceleyerek bodrumda taşıyıcı bir kolonun delinerek bölümler arasında geçiş yapıldığını tespit etmiş ev binanın ivedilikle yıkılması gerektiği yönünde ikinci bir rapor hazırlamışlardı.

Bldishanı (3)

Uşak Belediyesi de binada yeri olan hak sahipleri ve kiracılardan binanın derhal boşaltılmasını istemiş ve büyük bir bölümü de tahliye edilmişti. Binanın yıkım aşamasına geçmeden 17 hak sahibi yargıya başvurarak yürütmenin durdurulmasını talep etti.

Rektör Savaş dünya literatürüne giren 7 rektörden birisi oldu Rektör Savaş dünya literatürüne giren 7 rektörden birisi oldu

Hak sahiplerinin bu talebinin gerekçesinin; başka yerlerde bulunan işyerlerindeki kiracıları tahliye edemedikleri veya kiralık işyeri bulamadıkları için iş hanını boşaltamadıkları ve belediyeden Ramazan Bayramı geçinceye kadar süre verilmesi olduğu öğrenildi.

Muhabir: (SALİH KILINÇ)