Özkan Yalım Başkanlığında 2. oturumunu gerçekleştiren Uşak Belediye Meclisi’nde AK Parti Grubu ve MHP’li üye Mehmet Ateş, ek maddelere ret oyu verdi. Demir, ret oyu verme gerekçelerini, ek gündem maddelerinin hep son anda bildirilmesi ve bazı cadde, sokak, park ve bahçelerin adının değiştirilmesine karşı oldukları şeklinde açıkladı.

Ekgündem (1)

Uşak Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Nuri Demir; “Hep son anda haberimiz olmadan ve aralıksız ek gündem maddesi geliyor.

Bir diğer konu, birkaç ay evvel gündeme alınmış ve üzerinde çalışılan bir konunu rapora ek madde olarak son anda gelmesini doğru bulmuyoruz. Bu ek madde aylar önce üzerinde çalışılması için komisyona havale edildi. Şimdi komisyon raporu ile ek madde olarak önümüze getiriliyor” dedi.

Demir, “Yıllardır şehrimize ve bulunduğu bölgeye mal olmuş cadde, sokak, park ve bahçe isimleri son anda değiştirilmişini uygun ve etik bulmuyoruz.

Bir diğer konu da bir bölgeye mal olmuş, bir eser bırakmış bir ismin, kendisinin bir eseri yapılmamış başka bir tarafından değiştirilmesini de uygun bulmuyoruz. Memleketin onlarca acil yapılması gereken işi varken park bahçe isimlerinin değiştirilmesini uygun bulmuyoruz” ifadesini kullandı.

Ekgündem (3)

Demir’e cevap veren Uşak Belediye ve Belediye Meclisi Başkanı Özkan Yalım, “Öncelikle değerli fikirlerinizi bize ilettiğiniz için teşekkür ederim. Biz, cadde, sokak, park ve bahçe isimlerinde değişikliğe giderken Vatandaşların bu konudaki taleplerini göz önüne alarak hareket ediyoruz.

Karahallı’da halk ekmek satışları başladı Karahallı’da halk ekmek satışları başladı

İsim değişikliği konusunu vatandaşlar dilekçe ile bize başvurduğu için meclis gündemine getiriyoruz” dedi.

Ekgündem (2)-1

Daha sonra, bazı yerlerin isimlerin değiştirilmesiyle ilgili maddenin gündeme alınmasıyla ilgili oylamaya geçildi. CHP’li 21 üye kabul, İYİ Partili 2 üye çekimser, AK Partili 8 üye ve MHP’li 1 üye ret oyu verdi. İsim değişikliği ile ilgili madde oy çokluğu ile gündeme alındı.

Muhabir: SALİH KILINÇ