Uşak Belediyesi, Uşak’a 43 yıldır hizmete veren Belediye İşhanı, hurda malzeme karşılığı yıkımı hafriyatı için 6 Kasım tarihinde ihale düzenleyeceğini açıkladı.

İlanda; “Mülkiyeti belediyemize ait, Köme Mahallesi 200 ada, 31 numaralı parselde kayıtlı yıkım kararı alınan Belediye İşhanı isimli 4 katlı taşınmazın, çıkacak hurda malzeme karşılığı yıkım ve hafriyatının kaldırılması işi açık teklif usulü ile ihale edilecek olup 06.11.2024 Çarşamba günü gerçekleştirilecektir” denildi.

İhale muhammen bedeli 750 bin TL olarak belirlendi.

Bldishani 4

Bir zamanlar Uşak’ın en modern iş hanıydı

Uşak Belediyesi tarafından inşasına 1977 yılında başlanan Belediye İşhanı 1981 yılında hizmete girmişti. Yapımın CHP’li Belediye Başkanı Muhterem Kemikli tarafından başlanmış, 12 Eylül darbesini yapan komutanların atadığı belediye Başkanları zamanında tamamlanarak hizmete açılmıştı.

Uşak’in 43 Yillik Bi̇nas 2 (1)

O dönemde Uşak’ta Salıcı Pasajı, Turan İşhanı dışında İşhanı yoktu.  Büyüklüğü ve modernliği ile Uşak’ın en büyük iş hanı olmuştu. Ancak her ne hikmetse bir türlü o inşaat havasından kurtulmamış, çokta rağbet görmemişti.

Dönemin AK Partili Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, binaya depreme dayanıklılık testi yaptırmış, bina dayanıksız çıkınca yıkım kararı alınmıştı.

Yarın Uşak’ın bir ilçesinde elektrik kesintisi var Yarın Uşak’ın bir ilçesinde elektrik kesintisi var

Uşak’in 43 Yillik Bi̇nas 1

Muhabir: SALİH KILINÇ