Dün akşam yayınlanan Now Tv Ana Haber Bülteninde anchorman Selçuk Tepeli Uşak Belediyesi’nin borç miktarını 1,4 milyar TL olarak açıkladı.

31 Mart yerel seçimlerinden kısa bir süre önce Mehmet Çakın yönetimi tarafından 2024 yılı tahmini bütçesi 3,5 milyar TL olarak kabul edilen Uşak Belediyesi’nin bilinen resmi borçlarının 1,4 milyar TL olduğu açıklandı.

Borc 2

Bilinen diyoruz. Çünkü Uşak Belediyesi’nin en büyük ortağı olduğu şirketlerin net borcu henüz açıklanmadı. Şirket borçları da açıklandığında bu rakamın 1,6 veya 1,7 Milyar liralara yükselebileceğinden endişe ediliyor.

Yalım; “TÜGVA Uşak Şubesi konakta eşyaları parçaladı” Yalım; “TÜGVA Uşak Şubesi konakta eşyaları parçaladı”

Borc5

Seçimlerden sonra belediye kasasının tamtakır olduğunu gören Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım, belediyenin sosyal tesislerinde seçim önü zararına satılan mal ve hizmetlerin ücretlerini artırmak zorunda kaldı.

Bununla da yetinmeyen Yalım, 10 günlük bayram tatili süresince akaryakıttan tasarruf etmek için belediyenin tüm hizmet araçlarını, belediye binası önünde çektirerek kontak kapattırdı.

CHP’ye 35 yıl sonra Uşak Belediye Başkanlığını yüzde 41 gibi oy farkıyla kazandıran Başkan Özkan Yalım’da yüksek borçlara dikkat çeken bir açıklama yaptı.

Sözcü Gazetesi’nde Başak Köklü’ye açıklamalarda bulunan Yalım; ““Belediyenin borcu çok yüksek. Henüz daha net rakamı çıkaramadık. 1.4 milyar liralık borç olduğunu tahmin ediyorum. Belediyenin çok fazla bir şey yapmadığı için proje yok denebilir. Bir kaç binası var. Bazı vakıflara hizmet için binalar açılmış. Özellikle gençlere yönelik. Otogar yok, raylı tramvayı yok.

Borc 3

Komşumuz Afyonkarahisar’da termal su ile ısınırken Uşak’ta yok. Hiç proje yapılmamış. Hiçbir şey yapmamışlar. Sadece harcamışlar. Bol bol harcama var. Vakıflara aktarma yapılmış. Aktarma yapılırken de abartılı harcamalar yapılmış. Bütçeleri afaki yüksek. 29 milyon lira konser maliyeti var. 100 yıl anısına 500 tane para basılmış. Bedeli 750 bin TL.  Belediyenin 280 adet hizmet aracı var. 140 adet aracı hacizli durumda. Hareket ettiremiyoruz. İsrafa son vereceğiz kesinlikle” demişti.

Muhabir: SALİH KILINÇ