Şehrin 8 farklı noktasında düzenlenen kurslar, hem kişisel gelişime katkı sağlıyor hem de sosyal etkileşimi arttırıyor. Kurslara katılan Uşaklılar, sağlanan imkanlardan ve belediyenin desteklerinden dolayı memnuniyetlerini dile getiriyor. Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın'a teşekkür eden kursiyerler, atölyelerde edindikleri yeni hobilerle sadece sosyal bir ortamda bulunmakla kalmayıp aynı zamanda geleceklerine de yatırım yapma fırsatı bulduklarını belirtiyor.

Sanat ve Meslek Eğitim Kursları, makrome, Hüsnü Hat, dikiş-nakış, ebru gibi toplamda 35 farklı branşta kurslar sunarak her kesimden insanın ilgisini çekiyor. Bu kurslar, sadece şehir merkezinde değil, Uşak'ın dört bir yanına yayılarak daha fazla vatandaşa ulaşıyor. Atatürk Kültür Merkezi, Huzurkent Kurs Merkezi, Şehit Eren Bülbül Dikilitaş Mahalle Konağı, At Çiftliği, Karaağaç Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz Mahalle Konağı, Şerafettin Sağıroğlu Eğitim ve Yaşam Merkezi, Bölme Kurs Merkezi ve Fatih Kurs Merkezi gibi merkezlerde gerçekleşen kurslar, şehirde geniş bir kitleye hitap ediyor.

Kursiyerler arasından alınan görüşlere göre, özellikle Bölme Kurs Merkezi'nde düzenlenen kurslara katılan vatandaşlar, belediyenin sunduğu imkanlardan ve kurs yerinin güzelliklerinden memnuniyetlerini dile getiriyor. Kurslara katılan vatandaşlardan biri olan Emine Altuğ, "Kursumuz çok güzel, imkanlarımız da çok güzel. Kurs yerini çok beğendik, bu imkanları bize sunduğu için Belediye Başkanımız Mehmet Çakın’a teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Aynı zamanda, okuma yazma kursuna katılan bir kursiyer olan Şefika Bakşi, "Kurslardan öğrendiğim bilgiler ile çocuğuma da yardımcı oluyorum. Önceden bir yere giderken ya da bir yerden dönerken sürekli insanlara sormam gerekirdi, artık sormuyorum. Bize bu fırsatları sunan belediyemize gönülden teşekkür ediyorum." şeklinde duygularını dile getirdi. Kursiyer Hatice Yıldız ise, "USMEK kurslarını özellikle ev hanımlarına tavsiye ediyoruz. Gelecekte bir meslek edinmek için bu kurslar çok önemli; kurslar bizim yolumuzu aydınlatıyor. Belediye Başkanımıza bizlere bu imkânı sağladığı için teşekkür ederiz." dedi.

Uşak’ta siber suçlardan aranan 1 kişi tutuklandı Uşak’ta siber suçlardan aranan 1 kişi tutuklandı

Muhabir: Seher ZEYBEK