Uşak Belediyesi 2023 yılı Denetim Komisyonu raporu ve Belediye Başkanlığı faaliyet raporu da yeterli ret oyu alamadığı için yetersizlik oyu olamadı.

Uşak Belediye Meclisi Nisan Ayı 2. Oturumu Belediye ve Meclis Başkanı Özkan Yalım yönetiminde Huzurpark meclis salonunda gerçekleştirildi.

Bldmeclis (1)

Yalım, Uşak Belediye Meclisi Üyesi CHP Grubundan Mehmet Akif Şanlı, Halil Arslan ve Reyhan Aydın’ın, Uşak Belediyesi memur kadrosundan Serap Saruhan ve Serpil Keskin’in Uşak Belediye Başkan yardımcısı olarak atandığı konusunda meclis üyelerini bilgilendirdi.

BELEDİYENİN 4 TESİSİNDE EMEKLİYE ÇAY 1 TL

Daha sonra ek madde olarak “Belediye sosyal tesislerinde fiyatların güncellenmesi maddesi görüldü. Başkan Yalım artan maliyetler nedeniyle belediye sosyal tesislerinde fiyatların yeniden güncellenmesi gerektiğini belirtti.

Yalım; “Yalnız 4 sosyal tesisimizde dışarıya çay satışı 1 TL olarak. Bu tesisler; İsmetpaşa Caddesi, Dikilitaş Mahallesinde yeni açılan sosyal tesis, Yeşil Karaağaç ve Kentsel Dönüşüm Alanı 100. Yıl parkı içerisinde bulunan sosyal tesislerdir.

Özellikle İsmetpaşa Caddesi’nde akşama kadar vakit geçiren ve ekonomik sıkıntılar nedeniyle çay bile içemeyen emeklilerin durumu ortada” bilgisini verdi.

Bldmeclis (2)

BİR ÖNCEKİ DÖNEM BELEDİYE FAALİYET RAPORU RET OYU ALDI

Daha sonra Uşak Belediyesi 2023 Yılı Denetim Komisyonu Raporunun okunarak 2023 yılı Belediye Başkanlığı faaliyet Raporunun görüşülmesi maddesine geçildi.

Bu maddede Başkan Yalım, koltuğunu Uşak Belediye Meclisi 1. Başkanvekili Emre Karslı’ya bıraktı. Karslı tarafından yaptırılan oylamada CHP grubu 1 kişi hariç ret, İYİ Parti Grubu ret, AK Parti grubu kabul ve MHP’den tek üye çekimser yönde oy kullandı.

Uşak Valisi Dr. Turan Ergün Artvin’e atandı Uşak Valisi Dr. Turan Ergün Artvin’e atandı

Bldmeclis (3)

Başkanvekili Emre Karslı, Uşak Belediye Başkanlığı 2023 yılı faaliyet raporunun Belediye Meclisi’nin üçte ikisi oranına ulaşamadığı için yetersizlik oyu alamadığını belirtti.

Başkan Yalım, Mayıs ayı Uşak Belediye Meclis Toplantısının gündem yoğunluğuna göre: 2 Mayıs Perşembe ve 3 Mayıs Cuma günleri saat 16.00 da yapılmasını önerdi ve oylattı. Öneri kabul edildi.

Bldmeclis (4)

Bldmeclis (5)

Muhabir: SALİH KILINÇ