Güneş’in kendisine “”2023 yılının son aylarında Cumhurbaşkanlığı tarafından gönderilen 15 milyon TL’nin akıbetini sorduğunu belirten Başkan Yalım, kendisinden önceki Başkan AK Partili Mehmet Çakın’ın bu parayı harcadığını belirtti. Çakın, Güneş’e hitaben kendisinin okul yaptırdığı gibi köyüne bir hayır yaptırması tavsiyesinde bulundu.

Pazar günü Uşak Yapağılar köyü ve Eşme ilçesinde elektrikler yok Pazar günü Uşak Yapağılar köyü ve Eşme ilçesinde elektrikler yok

“Uşak Belediyesi ile Uşak İl Özel İdaresi aralarında anlaşmış”

Yalım; “Sayın İsmail Güneş, geçen hafta bana bir soru sordu. Cumhurbaşkanlığı bütçesinden 2023 yılının son aylarında 15 milyon TL para getirttiğini bu paranın ne olduğunu bana sordu. Bende araştırdım. Bu para Eşme İlçesine bağlı Ahmetler köyünde çok amaçlı düğün salonu yapılmasıyla alakalıymış. Bu parayla Uşak İl Özel idaresi adına Uşak Belediyesi bir yol yapacakmış. Uşak İl Özel İdaresi de Ahmetler köyünde bir düğün salonu yapacakmış.

Uşak Belediyesi ve Uşak İl Özel İdaresi arasında kendilerince böyle bir anlaşma yapılmış. Ancak, geçen dönemki Uşak Belediye Başkanı Sayın Mehmet Çakın, bu parayı Uşak Belediyesi için kullanmış. Buradan öncelikle Sayın İsmail Güneş’e bu paranın bilgisini vereyim” dedi.

özkanyalım

“Ben ilçeme okul yaptırdım sende köyüne cebinden bir sevap işle”

Daha sonra Güneş’e bir çağrı yapan Yalım, “Şunun da altını çizmek istiyorum. Sayın Güneş, 3 dönemdir milletvekilliği yapıyorsunuz. İlk iki yıl vekillik yaptıktan sonra emekli oldunuz. Yaklaşık 10 yıldır da çift maaş alıyorsunuz. Hem emekli vekil maaşınız hem de milletvekili maaşınız var. Tamam, insan kendi köyüne bir şeyler yaptırmak ister. Bunu takdirle karşılıyorum da. Bunu devletin bütçesinden yaptırmaya ne gerek var?

Gel şu maaşından biriktirdiklerinin birazından köyüne şu salonu yaptır. Millete sana “Allah razı olsun” desin. Bende geleyim. O yaptırdığın salonun kurdelasını keseyim. Hayır yapmak, memleketine bir sere bırakmak gerçekten büyük bir sevaptır.

Ben nasıl rahmetli babam adına memleketim Sivaslı ilçesine “Dursun Yalım Fen Lisesi” yaptırdıysam sen de köyün olan Eşme İlçesinin Ahmetler köyüne bir salon yaptır da sevap işle” ifadesini kullandı.

güneş 2

Muhabir: SALİH KILINÇ