Uşak'ın Ulubey ilçesinde bulunan Blaundus Antik kentinden adeta tarih fışkırıyor. Uşak Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü Arkeoloji ekipleri tarafından yapılan son kazıda Roma dönemine ait kadın heykeli bulundu.

Heykel (3)

Antik kentte 1 Temmuz tarihinden bu yana yürütülen kazılarda bulunan kadın heykelleri, arkeoloji dünyası ve Kültür ve Turizm bakanlığında büyük bir heyacan yarattı.

Heykel (1)

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, 1 Temmuz'da başlatılan kazı çalışmaları kapsamında Ceres (Demeter) Tapınağının batı kısmından bir kadın heykeli gün yüzüne çıkarıldı.

Baş kısmı eksik olan heykel, dönemin sanat anlayışını ve kültürel birikimini yansıtan bir örnek olarak değerlendiriliyor.

Heykel (2)

Roma dönemi sanat anlayışı ve kültürel mirası hakkında ipuçları veren heykel, Uşak Müze Müdürlüğü tarafından restorasyon çalışmalarına alınarak, eski görünümüne kavuşması için titiz bir süreçten geçiriliyor.

Heykel (4)

Bakan Ersoy Uşak Kültür ve Turizm Müdürlüğü ekibini kutladı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, bu önemli buluş için duyduğu sevinci sosyal medya sayfasından Uşak Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü Arkeoloji İl Müdürlüğü ekiplerini kutlayarak gösterdi.

Bakanersoy

Bakan Ersoy paylaşımında; “Uşak’ta Blaundos Antik Kenti kazılarında, Roma Erken İmparatorluk Dönemi’ne ait bir kadın heykeli gün yüzüne çıkarıldı. Bu eser, tarihimizin zengin mirasını bir kez daha gözler önüne seriyor.

Önemli ve eşsiz bir keşifi gün ışığına kavuşturan ekiplerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Kültürel mirasımızı koruma ve gelecek kuşaklara aktarma yolunda durmadan çalışıyoruz. Bu toprakların her karışında, geçmişin izleri bizi bekliyor!

Tarihimize sahip çıkıyoruz, geleceğe miras bırakıyoruz” ifadesini kullandı.

Uşak’ta şarkılar patili dostlar için söylendi Uşak’ta şarkılar patili dostlar için söylendi

Ersoy 1

Muhabir: SALİH KILINÇ