Uşak Belediyesi önüne taşınan Çarşamba Pazarı esnafları ve müşterileri ne yaz ne kış gün yüzü görüyor. Pazaryerinin üzerinin açık olması pazar esnafına da müşterilere de zorluk çıkarıyor. Pazarcı esnafı, verilen sözler ne zaman yerine getirilecek? Pazaryerinin üzeri ne zaman kapatılacak? diye soruyor.

Pazar Yeri

Fikirlerine danıştığımız pazara alışverişe gelen vatandaşlar, zorluk çektiğini ve şemsiyelerin altından yürümekten çekindiklerini söyledi. Vatandaşlar, olabilecek en kısa sürede alışverişlerini yapıp geri döndüklerini kaydetti. 

13 bin 500 lirayı aşan chip-para kazanma fırsatı: Son günler! 13 bin 500 lirayı aşan chip-para kazanma fırsatı: Son günler!

Mehmet Cengiz

Aşırı sıcakların meyve ve sebzelerin tazeliğini etkileyip etkilemediğini sorduğumuz pazar esnafı Mehmet Cengiz ise, "Etkilemez olur mu hiç? 5 dakika güneşe maruz bırakamazsın şeytan çarpmışa döner. Herkes kendi şemsiyesini getiriyor pazara. O da ayrı bir dert, her hafta sabah kuruyoruz giderken geri topluyoruz. Sıcak havalarda serinlik olsun desek, rüzgar essin desek bir daha düşünüyoruz. Şemsiyeleri düşünüyoruz. Rüzgarda vatandaşın üzerine düşerse al başına belayı. Ya hastanelik oluyorsun ya da karakolluk. Vay esnafın haline.

Çarşamba Pazarı Kuş Bakışı

Avrupa standartlarında Uşak’ımıza yakışan üstü kapalı bir pazaryeri olmasını üstiyoruz burada.  Ama şu anda pazaryerinde tuvalet dahi yok. Durum vahim. Yaparsa Yalım yapar dedik, o da yapmadı henüz. Sıcaklardan dolayı vatandaşlar pazarda çok vakit geçirmek istemiyor. Bu durum satışlara da yansıyor tabi." dedi. 

Alev Dinç

Görüşlerine danıştığımız pazarcı esnafı Alev Dinç ise, "Eski Çarşamba pazarımıza gitmek istiyoruz. Orası daha iyiydi. Orada 1 araba elma satıyordum. Burada 10 kasa zor satıyorum. Müşteri sayısı yarı yarıya düştü. Bizim müşterilerimiz Mende pazarına gidiyor. Daha yakın olduğu için oraya gidiyorlar. Konumu gereği burası biraz uzak geliyor. Hem üzeri de açık vatandaşlar alışveriş yaparken zorlanıyor” Dedi 
Esnaf Eli Belinde

Bu hafta nabzını tuttuğumuz Çarşamba pazarının özeti ise, esnaf eli belinde müşteri bekliyor.

Muhabir: Ece Yıldırım