Rekabetçi Sektörler Programı eliyle hayata geçirilen ve 100 Milyon TL'lik yatırımla kurulan, bölgenin en modern deri işleme tesislerinden biri olan UBDİT’in kapasitesini ve üretimini artırması için incelemelerde bulunduğu öğrenildi.

Uşak Deri Karma OSB Yönetimi tarafından ziyartele ilgili yapılan açıklamada; “T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı,Aüvrupa Birliği ve Dış İlişkiler Müdürlüğü,Proje Yönetimi Daire Başkanı Sayın Ahmet Alperen Sağkaya ve Daire Uzmanları ile Uşak Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı İl Müdürü Sayın Hakan Topaç, büyükbaş deri işleme tesisimizi ziyaret ettiler.

Deriosb (2)Ziyaret kapsamında, OSB ve UBDİT Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Güngör’ün tesisin işleyişi ile ilgili teknik bilgilendirme yapmasından sonra, Uşak Büyükbaş Deri İşleme Projemizin hedefleri, gerçekleşme oranları, 2022 ve 2023 yılları itibariyle Heyet’e tesisin faaliyetlerini kapsayan sunum yapıldı.

Daire Başkanı ve Uzmanlara, ziyaretleri ve UBDİT’in kapasitesini arttırması ve hedeflerini gerçekleştirmesine ilişkin görüş ve önerilerini paylaştıkları için teşekkürlerimizi sunarız” ifadelerine yer verildi.

UBDİT GÜNLÜK 20 TON BÜYÜK BÜYÜKBAŞ DERİ İŞLEYEBİLİYOR

Tesis 8 bin metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 10 bin metrekare alana sahip. 35 makine ve ekipmanla büyükbaş deri işleme alanında günde yaklaşık 20 ton büyükbaş deri işlemeye uygun. Ayrıca günlük 24 bin metreküp kapasiteli atık su arıtma tesisi bulunuyor.

UBDİT, Türkiye’nin en modern deri işleme tesisi olarak kabul ediliyor.

Rektör Savaş dünya literatürüne giren 7 rektörden birisi oldu Rektör Savaş dünya literatürüne giren 7 rektörden birisi oldu

Deriosb (3)

Muhabir: SALİH KILINÇ