Uşak Eğitim ve Araştırma Merkezi Kardiyoloji kliniğinde Doc.Dr. Ferhat Dindaş ve ekibi ilk defa uzaktan bağlantili gözlük sistemini kullanarak ( REMOTE)  2 hastaya kalicipacemaker (kalp pili) implantasyonu gerçekleştirdiler.

Emeklilere 9 Bin TL pazar desteği Emeklilere 9 Bin TL pazar desteği

Uşak Hastane Ilk2

Geçtiğimiz Eylül ayında Uşak Sağlık Müdürü olarak atanan Uzm. Dr. Erkan Güvenç, 6 aylık yeni görevinde büyük bir başarıya imza attı. Her zaman sağlık çalışanlarına destek olan ve onları yeniliklere teşvik ederek rahat bir ortam sağlayan Genç Sağlık Müdürü https://www.yesilsivasligazetesi.com/ İnternet Haber Sitesine yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi:

REMOTE SİSTEMİ ARTIK İLİMİZDE DE AKTİF OLARAK KULLANILABİLMEKTEDİR

“Kalp pilleri kalp hızı düşüklüğü, ölümcül ritim bozuklukları ve kalp yetersizliğinde kalbi kuvvetlendirmek için takılan cihazlardır. Kalp pillerinin alt tipleri hastalara uygunluğuna göre seçilir. Tüm pil çeşitlerinin implantasyonu kardiyoloji uzmanı tarafından yapılabilir. Kalp pili takılması için gerekli pil okuyucu cihaz, kalp pili bataryası ve kalp içine gönderilen kablosu gereklidir.  Gerekli pil firmaları hergün için farklı hastaneleri ziyaret etmek zorunda olduğundan dağıtıcı firmaların bölgemizde İzmir merkezli çalışmasından dolayı acil hastaların pil kontrolleri anında olamayabiliyordu. Uşak EAH’ inde 2023 yılı sonunda kalp pili okuyucu cihazlar yoğun çabamız ve artan vaka sayımız sonucunda getirilmiştir. Ancak bu cihazların kalp pili takılmasında kullanılması için firma yetkilisinede ihtiyaç duyulmaktadır. REMOTE (uzaktan gözlük) sistemi sayesinde bu zaruriyet ortadan kaldırıldı. Bu sayede Tüm Türkiye’ de Erzurum, Isparta, Karabük, İstanbul Okmeydanı’nda ve Ege bölgesinde sadece Afyon’ da kurulmuş olan REMOTE sistemi artık ilimizde de aktif olarak kullanılabilmektedir.

Uşak Hastane Ilk

YENİ SİSTEM 83 YAŞINDAKİ ERKEK VE 87 YAŞINDAKİ BİR KADINA BAŞARIYLA UYGULANDI

Acil kalp pili gereksinimi olan hasta grubunda tüm gün boyunca kalp pili implantasyonu firma yetkilisine gerek duyulmadan merkezi bölgeye uzaktan görüntülü bağlanılarak rahatlıkla takılmaktadır. Bizim operasyonumuzda 83 yaş erkek ve 87 yaş  kadın iki hasta peşisıra işleme alındı. İşlemde operatör, REMOTE gözlük kullanımı için eğitim almış sağlık memuru, operatöre yardımcı hemşire, bir tekniker bulunmaktaydı. Her bir operasyonumuz birer saat sürdü. Başarılı şekilde sonlandırıldı ve hastalarımız şifa ile taburcu edildiler. 

REMOTE sistemi sadece kalp piline özgü olmayıp kalp ritim bozukluğu olan hastalarda 2024 yılı sonu başlatmayı planladığımız elektrofizyolojik çalışmalarda da başka bölgedeki hekim arkadaşlarımızla ortak vaka çalışmamıza katkıda bulunması planlanmaktadır.”

Muhabir: Salih KILINÇ