Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi 2024 Yılı Hastane Afet ve Acil Durum Planı (HAP) tatbikatı oluşturulan senaryo üzerin başarıyla gerçekleştirildi. Hastane bünyesinde görev yapan acil servis ve poliklinik çalışanlarının katıldığı tatbikat gerçeğini aratmadı.

Hptat (4)

Senaryo gereği, Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni sel bastı. Her yer sular altında kaldı ve kimyasal sızıntı (KBRN) meydana geldi. Bu felaketler üzerine hastane yönetimi toplanarak felaket alanına ekipler getirildi. Triyaj alanı oluşturularak, yaralılar ek bakım alanlarına yönlendirildi. Hastanede oluşan hasarlar sonrasında tahliye işlemleri gerçekleştirildi.

Hptat (2)

Gerçeğini aratmayan tatbikatta senaryo gereği rol alan yaralıların makyajları dikkatlerden kaçmadı.

Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi kadrosunu güçlendirdi Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi kadrosunu güçlendirdi

Başarıyla tamamlanan tatbikat ile ilgili, Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yönetimi tarafından yapılan açıklamada; “Dünyada ve ülkemizde yaşanan afetlerin çok yönlü etki ve sonuçları, hastanelerin fiziksel ve fonksiyonel olarak afetlere daha dayanıklı ve müdahaleler için daha hazırlıklı olması gerektiğine işaret etmektedir. Bu nedenle afetlere daha hazırlıklı olmak için Hastanemizde; Hastane Afet ve Acil Durum Planı (HAP) tatbikatı yapılmıştır” bilgisi verildi.

Hptat (3)

Hptat (5)

Muhabir: SALİH KILINÇ