Sağlık Bakanlığı'nın ilk kez kamu hastanelerine Gerontologları istihdam etme kararının ardından, Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde Gerontolog hizmetlerine başlandı. Gerontologlar, 65 yaş üstü yaşlıların sağlığına yönelik önemli bir rol üstleniyor. İç hastalıkları (dahiliye) ve nöroloji hekimlerinin tıbbi değerlendirmeleri sonucunda hasta için gereken Gerontolog hizmetine yönlendirmesi yapılabiliyor. Gerontologlar, yaşlılık ve yaşlanma sürecini bütüncül bir şekilde inceleyerek fiziksel, zihinsel ve psikososyal açıdan değerlendiriyor. Ayrıca, yaşlılık ve yaşlanma sürecinde ortaya çıkabilecek sorunları önlemeyi, aşmayı ve yaşam kalitesini artırmayı hedefliyorlar.

Uşak Çarşamba pazarından 1000 TL’ye neler alınır? Uşak Çarşamba pazarından 1000 TL’ye neler alınır?

Gerontologlar, 65 yaş üstü bireyleri kapsamlı geriatrik değerlendirmeye tabi tutarak geriatrik sendromların erken tespit edilmesine ve önlenmesine katkı sağlıyor. Ayrıca, yaşa bağlı hastalıkların gelişimini engelleyerek uzun süreli bağımsız ve kaliteli yaşam şansını arttırıyorlar. Bu uzmanlar, yaşlıları aktif ve sağlıklı bir yaşama teşvik ederek var olan rezervlerini korumaya ve iyileştirmeye yönlendirilen gerontolojik hizmetler planlıyor ve uyguluyorlar.

Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hizmet veren Gerontolog Gizem Özan, yaşlıların sağlık ve yaşam kalitelerini desteklemek için uzmanlığını kullanıyor. Bu yeni hizmet, Uşak'ta yaşlı nüfusun sağlık ve yaşam koşullarının daha iyi bir seviyeye çıkarılmasına önemli bir katkı sağlayacak gibi görünüyor.

Muhabir: Seher ZEYBEK