Uşak’ta Milli Eğitim Müdürlüğü yaptığı yaklaşık 10 yıllık dönemde kendine özgü üslubuyla iz bırakan ve daha sonra mmeleketi Isparta’nın Atabey ilçesien Belediye Başkanı seçilen Tevfik Atasoy hakkında oldukça ilginç iddialar ortaya atıldı.

İşte Atasoy hakkında ortaya atılan iddialar:

AKP’li başkan yediğini, içtiğini,

giydiğini belediyeye fatura etti

AKP'den 15 yıldır Isparta'nın Atabey ilçesinde Belediye Başkanlığı yapan Tevfik Atasoy’u, belediye şirketindeki muhasebecisi Ecir Taşkıran, İçişleri Bakanlığı'na verdiği dilekçeyle usulsüzlükle suçladı.

Dilekçede Atasoy’un, Ertokuş Hazır Beton firmasındaki usulsüzlükleri şöyle sıralandı:

- Atasoy'a implant ve diş tedavisi yapıldı, belediye şirketinden 96 bin lira ödendi.

- 5 adet İphone 14 pro max telefon ve oyun bilgisayarı alındı.

-Tarhan Hafriyat’a hizmet alınmadan 800 bin ve 260 bin liralık fatura kesildi.

-Kuyumcudan tam altın ve çeyrek altın alındı.

-Şirketin faaliyet kapsamıyla alakası olmayan giysi, ayakkabı ve spor malzemelerine ilişkin fatura kesildi.

-Belediyede sigortalı çalışan kişilere Ertokuş firması üzerinden 'gider pusulası' adı altında ayrı ödemeler yapıldığı gösterildi, Atasoy tarafından geri alındı. Bu meblağların akıbeti belirsiz.

Uşak yöneticileri sporda hünerlerini sergiledi Uşak yöneticileri sporda hünerlerini sergiledi

İKİNCİ MAAŞI VAR

Dilekçede, Başkan Atasoy'un belediyeden 40 bin lira maaş aldığı, Ertokuş şirketinden ise 90 bin lira ikinci maaş bordrosu bulunduğu da ifade edildi.

SÖZCÜ gazetesinden Veli Toprak’a konuşan AKP’li Başkan Tevfik Atasoy ise  kendisini şikayet eden eski Muhasebe Müdürü için “Bizim şirkette muhasebeci idi, kendi hesabına paraları aktarıp gitti” dedi.

Şirketin kartıyla yaptığı şahsi harcamalar için de şu yanıtı verdi:

“İki yıldır şirketin müdürü ve yetkilisiyim. Aylık 20 milyonluk iş yapıyor, 280 müşterimiz var, Isparta’nın yüzde 70’ine bu şirket beton döküyor. Burası belediye şirketi bile olsa ticari şirkettir. Herkes yurtdışına müşterisini götürüyor. Bu müşterilere hediye verilemez mi? Şirketin müdürü olarak bir gömlek alıp giyebilirim. Arabayla inşaata giderken kaza yaptım, takma dişlerimin hepsi kırıldı. Bunları yaptırdım, kanunen hakkım olduğu halde sonradan parayı iade ettim, yatırmayabilirdim. Kaza sonrasındaki tedavi harcamasını benim mi karşılamam lazım? Dişlerim kırıldı, 8 ay dişsiz kaldım. İphone telefonlar şirket yetkililerine verildi. Güneş gözlüğünü bilmiyorum, benim dönemimde değil.”

AYRI BİR ZİMMET SUÇU VAR

AKP’li Başkan Tevfik Atasoy Başkanı olduğu Atabey Sulama Birliği’yle ilgili zimmet suçlaması olan davada da 8 yıl 4 ay hapis cezası almış.

TEVFİK ATASOY KİMDİR?

Isparta Atabey İlçesi Belediye Başkanı

22 Haziran 1961 yılında Atabey’de doğan Tevfik Atasoy ilk ve orta öğrenimi Atabey’de tamamladı. Isparta Eğitim Enstitüsü matematik bölümünü tamamlayarak, 1980 yılında öğretmen olarak göreve başladı. 1994 yılında Uşak Milli Eğitim Müdürü olarak çalışmakta iken görevinden ayrılarak 2004-2009 ve 2014-2019 yılları arasında Atabey Belediye Başkanlığı yaptı.  31 Mart 2019 yerel seçiminde tekrar Atabey Belediye Başkanı seçilen Tevfik Atasoy, 62 yaşında, evli, 2 çocuk babasıdır.

Muhabir: (SALİH KILINÇ)