31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Uşak belediye başkanlığı görevine Cumhuriyet Halk Partisi'nden Özkan Yalım seçildi. Çarşamba pazarından bulunan pazarcı esnaflarına Özkan Yalım'dan beklentilerini sorduk. 

Esnaflardan bazıları eski Çarşamba pazarına gitmek istediklerini söylerken, bazıları ise yeni pazar yerinde kalmak istediklerini söyledi. Çarşı Uşak projesi kapsamında Uşak'ta yaklaşık 60 yıldır faaliyet gösteren Çarşamba pazarı, Uşak Belediyesi'nin yeni hizmet binasının bulunduğu bölgedeki otopark olarak kullanılan alana taşınmıştı. Üzeri açık olan pazaryeri kış şartlarında vatandaşlara zor zamanlar yaşattı. Görüştüğümüz pazarcı esnaflarına Yeni belediye başkanı Özkan Yalım'dan neler beklediklerini sorduk.

Görüştüğümğz esnaflar, "Esnafın yanında olsun. Bizim halimizi hatrızımı sorsun. İçimizden biri gibi bize karşı sıcak olsun. Makam koltuğuna oturarak, halkı ya da biz esnafı unutmasın. Bir önceki belediye başkanına ihtiyacımız ya da sorunumuz olduğunda ulaşamıyorduk. Ulaşan kesim de vardı ama ulaşamayan kesim de vardı. Sorun yaşadığımızda kendimiz başımızın çaresine bakıyorduk. Mesela biz buraya taşındık Aralık ayında sonra yağmurlar başladı. Perişan olduk. Üstümüzü kendimiz kapattık, kendi imkanlarımızla. Şemsiyesi olan açtı, olmayan bi çaresine baktı. Özkan Yalım dolaşmaya geldiğinde pazarın üzeri kapanacak diye bizlere söz verdi. Bekleyip göreceğiz."

"Uşak'ı güzelleştirmesini bekliyoruz. Özkan Yalım'la yeni bir Uşak bekliyoruz. Bakacağız bakalım. Pazaryerimiz için üzeri örtülü güzel, muazzam bir pazaryeri yapmasını bekliyoruz bizlere. Yeni yerimizden memnunuz. Pazaryerimizde bir düzen bekliyoruz. İnşallah bir düzen olur. Şu an buradan memnunuz." cevaplarını aldık. İlerleyen süreçlerde pazarcı esnaflarının istek ve ihtiyaçları giderildi mi? Takipçisi olacağız. 

Tespihin fiyatı dudak uçuklattı.! Tespihin fiyatı dudak uçuklattı.!

Muhabir: Ece Yıldırım