Kuyucak Mahallesinde Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim Müdürlüğü ve diğer okullarla birlikte aynı bölgede bulunan Uşak Fen Lisesi binasının gelecek yıl, depreme dayanıklı hale getirilmesi için tamirata alınacağı söylentileri velilerin tepkilerine neden oldu.
Velililerin tepkisi üzerine CHP Uşak Milletvekili Ali Karaoba’nın okula geldiği ve yetkililerle görüştüğü, taşınma olayını TBMM’de dile getirmeye hazırlandığı öğrenildi.
Uşak Fen Lisesi, 1999 yılından bu yana bölgede kurulan ilk okul olarak Uşaklılara hizmet veriyor. 640 öğrenci, 41 öğretmen, 12 çalışanı bulunan okul, 31 bin 045,86 metrekarelik bir alanı kaplıyor.
İçerisinde 24 derslik, Fizik, Kimya ve Biyoloji Laboratuvarları, 1 Adet Bilgisayar Laboratuvarı bulunana ana binasının yanı sıra; kız ve erkek pansiyonu ve spor salonundan oluşan bir kompleks bu alanda yer alıyor. Ayrıca okul bünyesinde 10 Adet Kaloriferli lojman dairesi bulunmaktadır. (Şu anda Lojman’ da oturan öğretmen bulunmuyor)
“OKULUN VALA GEDİK ANADOLU LİSESİNİN OLDUĞU YERE TAŞINMASI PLANLANIYOR”
Uşak Fen Lisesi’nin güçlendirme çalışması nedeniyle gelecek eğitim ve öğretim yılında nereye taşınacağı konusunda da çeşitli söylentiler var. Uşak’a 3 kilometre uzaklıkta bulunan Vala Gedik Anadolu Lisesi, Vala Gedik Özel Eğitim Meslek Okulu Vala Gedik Yurdu, Vala Gedik Özel Eğitim Ortaokulu ve Uşak Spor Lisesi gibi birçok eğitim kurumlarının bulunduğu Kalfa Koruluğundaki komplekse taşınacağı söylentileri de velileri iyiden iyiye endişelendiriyor.
VELİLER FEN LİSESİ'NİN BURAYA TAŞINMASINA NEDEN KARŞI ÇIKIYOR?
Basın olarak konuyu gündeme getirmemiz için https://www.yesilsivasligazetesi.com/ İnternet Haber Sitesi olarak bizimle iletişime geçen veliler, Uşak Fen Lisesi’nin Kalfa Koruluğuna neden taşınmasını istemediklerini de şöyle sıraladılar:
Okulun taşınacağı bölge şehir dışı olup güvenli bir bölge değildir.
Okulun önü dar bir sokak olup araç trafiği için uygun değildir.
Bunun yanında bulunduğu bölge itibariyle de sanayi bölgesine yakın olması, şehir dışında olması, birden fazla araçla evlerine ulaşabilecek olması nedeniyle de sorunlu bir bölgedir.
Okul pansiyonun depreme dayanıklı olduğunu ve okul taşınacağı için pansiyonun da aynı yere taşınacağını öğrendik.
Yeni taşınacak pansiyon şehir dışında ve şehir merkezine ulaşımı zordur.
Pansiyonda kalan öğrenciler için sıkıntı oluşturacaktır.
Kaldı ki bir binada iki farklı okulun ve iki farklı amacı olan çocukların (spor lisesi ile fen lisesi öğrencilerinin) aynı anda eğitim öğretim görmesi öğrenciler arasındaki iletişim bakımından da sıkıntı yaratacaktır.
Ayrıca okulun taşınmasını düşündükleri bölge ulaşım bakımından Devlet Hastanesi Emniyet ve Adliye güzergahında olduğu için sabah ve akşamüstü mesai bitiş saatlerinde trafikte görülen ciddi bir sıkışmanın daha da artacağı muhakkaktır.
Okula yakın bölgede oturan birçok öğrenci servis kullanmak zorunda kalacaktır.
Kaldı ki fen lisesi öğrenci ve öğretmenlerinin büyük bir kısmı yakın bölgede oturmakta yürüyerek veya toplamında dört servisle (Uşak genelini dört servisle) okula ulaşmaktadırlar.
640 kişilik öğrenci grubunun şehir dışına taşınması akılcı olmasının ötesinde gerek öğrenciler gerekse de veliler için büyük bir keşmekeş ve sorun yaratacaktır.
Ayrıca Uşak ilinde 640 öğrenciyi taşıyacak bir servis alt yapısının da olduğunu düşünmüyoruz. Çünkü mevcutta bile bazı mahallelerden şehre servis hizmeti sağlanamamaktadır.
Okulumuzun deprem güçlendirme sürecinde bulunduğu lokasyona yakın bir yere taşınması ile ilgili çözüm üretilmesini istiyoruz.
Aksi durum Fen lisesi öğrencileri ve velileri için sorun yumağından başka bir şey olmayacaktır.