Binada 18 yıldır eğitim veren özel Kanyon Koleji’nin sahibi olan Karahan Ailesi adına bir açıklama yapan Prof. Dr. Server Rüştü Karahan, aile olarak asılsız haberlere çok üzüldüklerini, binada kendilerine de kiracı olduğunu ve binayı sahibi olan Fatih Eğitim ve Kültür Vakfı’na boş olarak devrettiklerini belirtti.

Fenlisesi 2

Uşaklı Karahan Ailesi; “Asılsız haberlere çok üzüldük”

2006 yılında Fatih Eğitim ve Kültür Vakfına ait Kemalöz Mahallesindeki binayı kiraladıklarını hatırlatarak sözlerine başlayan Karahan, “ Öngörülen tadilat masrafının 4 katını harcayıp binayı adeta yeniden yaptık.

Özel Karun Koleji ismiyle özel okul işletmeciliğine başladık. Daha sonra Kanyon Koleji adını alarak bu yıl 18. eğitim hayatımızı tamamladık.

Sonrasında TED ile girdiğimiz iki yıllık akreditasyon yolculuğunu tamamlayıp 2025’te TED Uşak Koleji olmayı hedefledik.

Özel TED Akredite Kanyon Koleji olarak 30 Haziran tarihinde Anadolu ve Fen Lisemizi Bölme Kampüsüne taşıma ve Fatih Eğitim ve Kültür vakfına ait binayı vakfa teslim etme kararı aldık. Kiracısı olduğumuz binayı başkasına kiralama gibi bir yetkimiz olmadığı halde değişen miktarlarda kira bedeli talep ettiğimiz yönündeki asılsız haberleri üzülerek izliyoruz.

Fenlisesi 2-1

Uşak Fen Lisesi öğrenci ve velilerinin isteği üzerine kendilerine 2024’te ödediğimiz kira bedeli bilgisi verilmiştir.

Karahan Ailesi olarak kendi çocuklarımızın eğitim sürecinde edindiğimiz tecrübeyle Uşak eğitimine farklı bir boyut kazandırma amacıyla bu alana yöneldik ve çok büyük yatırımlar yaptık.

Eşme Belediyespor Uşak 1. Amatör Küme de iddialı Eşme Belediyespor Uşak 1. Amatör Küme de iddialı

Uşak halkının her şeyin iyisine layık olduğu düşüncesiyle bundan böyle de elimizden geleni yapacağız.

Yapmış olduğumuz açıklamanın yanlış anlamalara ve spekülasyonlara son vermesini diliyoruz” dedi.

Muhabir: SALİH KILINÇ