Dile kolay, üzerinden tam 11 yıl geçti. Zamanın Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Binali Yıldırım, 2013 yılında Uşak’a gelerek Uşak Güney Çevre Yolu inşaat şantiyesinin kuruluşunu gerçekleştirmiş ve o gün yolun 2016 yılında hizmete gireceğini müjdelemişti.

Sonra 2016 geldi. 2020 dendi, 2023 dendi. Yol 11 yılda bir türlü hizmete açılmadı. AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş’te Uşaklılara yolun 2026 yılında tamamen hizmete açılacağını duyurdu.

Cevre 1-1

“Zemin yumuşak dolgu gerekiyor”

Karayolları 2. Bölge Müdürü Murat Gönenli, Karayolları Uşak 25. Şube Şefi Tuncay Günay ve Ulubey Belediye Başkanı Veli Koçlu ile birlikte yapımı devam eden Uşak Çevre Yolu, Ulubey-Uşak yolu ve Ulubey-Eşme yolunda incelemelerde bulunan Güneş; Uşak Çevre Yolunun Muharremşah bölümündeki iki buçuk kilometrelik bölümünü bu yıl bitireceğiz. Yolun tamamı 3.8 Milyar TL’ye mal olacak olup, Muharremşah kısmında zemin çok yumuşak olmasından dolayı çok büyük dolgu gerekmektedir. İnşallah 2026 yılında yolun tamamını hizmete açmış olacağız” dedi.

Cevre 2

“Uşak-Eşme- Ulubey karayolu da 2025 yılında tamamlanacak”

Daha sonra Uşak-Eşme ve Ulubey-Uşak Karayolu’nda da incelemelerde bulunan Güneş, bu yolların tam kapasiteyle gereceği tarihi de 2025 yılı olarak açıkladı.

Cevre 3

Uşak’ın diğer karayollarının tamamlanması hakkında da bilgi veren Güneş, “Uşak-Eşme yolunda ve Ulubey-Uşak yolunda yol yapım çalışmaları devam etmekte olup 2025 yılında yolun tamamını bitirilmesi planlanmaktadır.

Diğer taraftan Gediz-Ulubey yolunu bu yıl tamamlıyoruz. Ayrıca Sivaslı Pınarbaşı kısmını bu yıl tamamlıyoruz. 10 metre genişliğinde planlanan Eşme-Güney ve Ulubey-Güney yolunu 12 metre olarak tekrardan planlayıp çalışmalarımıza başlayacağız.

Rektör Savaş dünya literatürüne giren 7 rektörden birisi oldu Rektör Savaş dünya literatürüne giren 7 rektörden birisi oldu

Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanımız Abdulkadir Uraloğlu’na, Bölge Müdürümüz Murat Gönenli beye ve emeği geçen herkese canı gönülden teşekkür ederiz” dedi.

Muhabir: SALİH KILINÇ